Trabzonspor’un başarılı kalecisi ve kaptanı Uğurcan Çakır, TFF Süper Kupa Finalinde oynanacak Başakşehir maçı öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda basın toplantısında konuştu.

Uğurcan Çakır, “Tarihin en zor senesini yaşıyoruz, pandeminin gölgesinde futbol oynayama çalışıyoruz. Ülke olarak da çok büyük zararlar gördük bu pandeminden. Bu vesileyle sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kupa, futbolun en güzel hediyesi. Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı kazanarak bunu yaşadık. Bu sene de aynı sevinci yaşamak istiyoruz. Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz rakibimize karşı oynayacağız. Süper Kupayı alarak hem takımımız hem de camiamızı sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

Uğurcan Çakır, saha koşulları ve takımın form durumuyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

“Biz futbolcular olarak her zaman ve her şarta konsantre olmalıyız. Yarın nasıl bir hava koşulu olacağını bilmiyoruz ama bu bize avantaj veya dezavantaj sağlamaz. Koşullar ne olursa olsun sahaya çıkıp en iyisini yapmaya çalışacağız. Olimpiyat Stadyumu’nun bende çok güzel anıları var. İstanbul’da büyüdüğüm için Olimpiyat Stadyumu bizim için çok özeldi. Küçük yaşlarda buraya gelip Trabzonspor’un maçlarını izliyordum. Çok özel ve güzel duygulardı. Şimdi buraya takım kaptanı olarak geliyorum. Bu da çok özel bir duygu. Takımımız için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum, yarın da inşallah böyle olacak. Süper Lig’de Abdullah hocamız göreve geldikten sonra güzel bir çıkış yakaladık. Takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir aile olduk ve bu sahaya da yansıdı. Buraya maçlarımızı kazanarak geldik ve moralimiz, enerjimiz yüksek. İnşallah yarınki maçtan da galibiyetle dönebiliriz.”