Süper Lig'in bitmesinin ardından, daha önce “küme düşme kaldırılsın” talepleri reddedilen kulüplerin, ikinci kez müracaatları ile küme düşmenin kaldırılması ve küme düşmekten kurtarılan bazı kulüp başkanlarının, “ Bize daha lig devam ederken söz verilmişti” beyanları, bir Avrupa ülkesinde olsa herhalde yer yerinden oynardı ama tarihin en büyük şikesinin bile sahaya yansıtılmayarak aklandığı bir ülkede, tabii ki futbol kamuoyunun böyle etik dışı bir harekete tepki vermesini beklemek, biraz hayalperestlik olurdu...Sezon başında, “Damat Trabzonspor'u destekliyor, Trabzonspor şampiyon yapılacak” diye algı yaratıp, Trabzonspor'a olan sempatiyi yok etmeyi ve böylelikle şampiyonluk yolunda diğer takımların taraftarlarının desteğini kesmeyi amaçlayan oluşum, perdenin arkasında kurdukları MHK ile, ligi istedikleri gibi yönlendirip, amaçlarına ulaştılar. Trabzonspor aleyhine oluşturulan algı bayağı etkili olmuş olacak ki, geçtiğimiz sezonlarda attığı tweetlerde, Başakşehir'i bir siyasi isimle özdeşleştirip, Galatasaray'a şampiyonluk yolunda destek veren  Sayın Meral Akşener'den bile bu sezon ses çıkmadı. O süreçte, “Renkler kirlenmesin” diye de bir tweet atan Sayın Akşener'den, bu sezon  beklenen tweet; “Renklerde adalet” olmalıydı ama sanırım o da renkleri oy oranlarına göre  sıraladı..! 

                                                                        ******

“Ben Trabzonspor'un kaptanıyım. Başka takıma transfer olup, başka takımların kaptanlarının arkasında sahaya çıkamam!” diyen ve bu yüzden erken yaşta futbolu bırakan Cemil Usta gibi bir efsanenin kaptanlık yaptığı bir kulüpte, herkes kaptan olamaz. Sosa, tabii ki profesyonel bir futbolcudur ve tercihini yapıp başka kulübü seçmiştir. Zaten, Beşiktaş'ta oynadığı futbolu hiç bir zaman göremediğimiz, bu sezon son 8 maç adeta sahada yürüyen ve 36 yaşına gelmiş bir futbolcuya, yönetim tarafından teklif edilen yüksek ücretin, diğer futbolculara adaletsizlik olacağı ve takımın dengesini bozacağı bir gerçekti. Bu nedenle, Sosa'ya bu teklifi kabul etmediği ve bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür ederiz. Yönetimin, kaptanlık konusunda bundan sonra yapması gereken,  mutlaka Trabzonlu ve Cemil Usta gibi Trabzonspor'u ruhunda hissedecek futbolculara kaptanlığı vermesi ve bunun artık bir gelenek haline getirilmesidir.

                                                                         ******

Beşiktaş Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Trabzonlu olan Sayın Ahmet Nur Çebi “Beni Trabzonspor'lu diyerek aşağılıyorlar” diye talihsiz bir açıklamanın ardından, tepkiler üzerine, “Trabzonsporlular saygın insanlardır.” diye bir düzeltmede bulunmak zorunda kaldı. Tabii ki her Trabzonlu, Trabzonsporlu olmak zorunda değildir. Trabzonsporlu olmak bir ayrıcalıktır. Hopalı Kazım Koyuncu'nun ve milyonlarca Trabzonlu olmayan taraftarların  hissettiği gibi; Trabzonspor'u tutmak, sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan  ve herkesi yenen bir kahramandır. Trabzonlu olup, Trabzon  dışında büyüyen, çevrelerinde bulunan diğer takım taraftarlarından etkilenmeyip,  uzun yıllar haksızlığa uğrayıp, ellerinden başarıları çalınmasına rağmen, büyük bir karakter ve kişilik örneği gösterip statükoya yenilmeyen ve Trabzonsporluluğuyla  her zaman övünen, ben ve kızım Asena KOLCU gibi milyonlarca Trabzonspor taraftarına, ayrıca  Trabzonlu olmayıp, Trabzon'u ve Trabzonspor'u yüreklerinde hisseden başta Kıbrıslı eşim Nur KOLCU, arkadaşlarım Tuncelili Vedat ERKAN ve Gümüşhaneli  Kemalettin TULGAR  olmak üzere,  tüm gerçek Trabzonsporlulara selam olsun...