Karadeniz Fırtınası'nda Hamsik, farkını gösterdi.

Trabzonspor, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında ağırladığı Sivasspor 'u 1-0 mağlup ederken maça damga vuran isim Marek Hamsik oldu. Slovak oyuncu, etkili performansını gol ile süslerken 2 maçtır kazanamayan takımına da galibiyeti getirmiş oldu.

Hafta içinde antrenmanda sakatlanan ancak Sivasspor maçında mutlaka oynamak isteyen Marek Hamsik, 11’de başladığı mücadelede galibiyet golünü kaydetti, performansıyla izleyenleri mest etti.

Trabzonspor’da maç öncesi en önemli soru işareti; Hamsik’in oynayıp oynamayacağıydı. Hafta içinde idmanda ayağına darbe alan ve çalışmayı yarıda bırakan Slovak yıldız, yapılan kontrollerde kendini iyi hissedince, Sivasspor karşılaşmasında forma giymek istediğini söyledi. Abdullah Avcı da tecrübeli yıldıza 11’de şans verdi. Trabzonspor mücadeleye oldukça iyi başlarken, 35 yaşındaki maestro 9. dakikada çok şık bir plaseyle topu ağlara gönderdi. Bordo-Mavili formayla ilk kez ceza sahası dışından gol atan Hamsik, aynı zamanda bu sezon Süper Lig’de siftah yaptı. Daha önce Akyazı’daki Kızılyıldız karşılaşmasında golü bulunan Hamsik, ligde en son 4 Aralık 2021’de Adana Demirspor filelerini havalandırmıştı.