Gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başlayan Trabzonspor ilk olarak iç transfere yöneldi. Bordo-Mavili ekipte mukavelesi sezon sonunda bitecek olan Nwakaeme'ye en üst sınırdan kontrat teklif edildi. Nijeryalı futbolcu, Marek Hamsik'in aldığı ücretin (1.5 milyon euro+700 bin euro) de daha fazlasını istedi. Trabzonspor yönetiminin Nwakaeme'ye kapıyı gösterdiği öğrenildi. Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, Sabah'a yaptığı açıklamada 33 yaşındaki kanat için; "İsterse kalır, isterse kalmaz." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Ertuğrul Doğan

Ertuğrul Doğan; "Biz Nwakaeme'ye takım içinde maaş skalasının en üst noktasını teklif ettik. Burada üst sınır Marek Hamsik'in aldığı ücret. Biz de kendisine bunu önerdik. İsterse kalır, isterse kalmaz. Ama biz kesinlikle kalmasını isteriz. Çünkü çok beyefendi bir oyuncu ve profesyonel. Ama hiç kimse Trabzonspor'dan önemli değil. Buna biz de dahiliz. Edgar konusunda ise kararı hocamız verecek." dedi.

Trabzonspor Nwakaeme

Öte yandan Abdullah Avcı'nın transfer listesini yönetimle paylaştığını söyleyen Ertuğrul Doğan; "Biz eksiklerimizi gördük, onları tamamladık ve yolumuza devam ettik. Şu anda da eksiklerimizi gördük. Tekrar şampiyon olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hocamızın transfer listesi geldi, çalışıyoruz. Bu sene transfer çalışmalarına daha erken başladık. Hocamız listesini hazırlamıştı, biz de kendisine olan inancımızla listenin peşine gittik." şeklinde konuştu.