Trabzon Ortahisar Belediyesi’ne ait sanat galeri katında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeni ile 39 fotoğraf sanatçısının düzenlemiş olduğu, “Yöremiz Kadınımız” temalı fotoğraf sergisi sanatseverlerin izlenimine açıldı. 

Serginin açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Foto – Forum Başkanı Erdoğan Öğretmen Trabzon Sanat Evi Başkanı Adnan Taç ve çok sayıda fotoğraf sever katıldı. Açılış konuşmasında Foto – Forum Başkanı Erdoğan Öğretmen, “ 8 Mart Kadınlar günü nedeni ile, 39 fotoğraf sanatçımız 40 eser ile birlikte “Yöremiz Kadınımız” isimli sergi açtık siz değerli fotoğraf severlerin beğenesine sunduk. Kadınlarımız gücümüzdür.”ifadelerini kullandı.



Öğretmen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kadın istihdamının her dönem arttığı bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını dile getirdi. Genç, “ Belediye olarak en dikkat ettiğimiz nokta kadın istihdamıdır. Bu konuda çok hassas davranmaktayız. Gerek kadın derneklerimiz, gerek kadın çalışanlarımızın tüm istek ve taleplerini en ince detayına kadar değerlendiriyoruz. Kadının emeği bizler için çok önemlidir ve hiçbir şekilde bir ayrımcılığa da mahal vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. İnandığımız kutsal kitabımızda ey erkekler söylemez ey inananlar söyler bunun unutulmaması gereklidir. Hiçbir şekilde kadın ve erkek ayrımı bizim düşüncemiz de yoktur.”şeklinde konuştu. 



Konuşmaların son bölümünde Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, “ Kadınlarımız bizler için çok değerlidir ve onların varlığı ile daha güçlü olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu vesile ile 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlarım.”ifadelerine yer verdi.. Sergiye katkı da bulunan kuruluşlar arasında FOTO-FORUM, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu (TFSF) ve Ortahisar Belediyesi yer alırken 39 Fotoğraf Sanatçısının 40 eseri fotoğraf severlerle buluşacak. “Yöremiz Kadınımız” sergisi bir hafta boyunca Ortahisar Belediyesi’ne ait sanat galeri katında sergilenecek.