Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Başkan Genç’ten hafif raylı sistem açıklaması Başkan Genç’ten hafif raylı sistem açıklaması

"Basın Müzesi'ni birlikte açtık"

Trabzon'daki 387 gazeteci arkadaşıma teşekkür ederek sözlerime başlıyorum. Trabzon'da bu kadar geniş bir kadro olması, sadece Trabzon adına değil ülke adına da fikriyat gelişimi için umut verici. Biz de 10 Ocak 2022'deki ziyaretimizde Trabzon'da basın müzesi sözü vermiştik. Geçen yıl da birlikte açılışını yaptık.

"Ortak ve katılımcı anlayışla hizmet edeceğiz"

Şehrimizde seçimler huzur içinde tamamlandı. Asıl iradenin sandığa yansımasından dolayı mutluluk duyuyorum. Sonuçlar ülkemiz ve şehrimize hayırlı olsun. Halkımızın yarından fazlası bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine layık gördü. Bu göreve seçildiğim için mutluyum ama bir yandan da büyük bir sorumluluğumuz var. Şehre kim çivi çakarsa, Allah ondan razı olsun anlayışındayız. Çok çalışacağız. Şehir bizim, ortak ve katılımcı bir anlayışla hizmet edeceğiz. 1800'e yakın birleşimler ve dernekler var. Bu dinamik yapının şehre katkıları dolayısıyla kollektif bir anlayışla devam edeceğiz. Daha yaşanabilir bir şehir için çalışacağız. Seçin bitti, oy veren vermeyen herkese hizmet edeceğiz.

"Yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Sadece Büyükşehir seçimi yapmadık 18 ilçe belediye başkanı ve meclis üyelerimizi belirledik. Muhtarlarımızın da seçimi oldu. Yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çarşamba günü yine basınımız ile bir araya gelerek hangi adımları atacağımıza dair detaylı bir tanıtım yapacağız.

"350 kardeşimizin istihdamını düşünmek durumundayız"

Müşteri hizmetlerindeki çalışanlarla ilgili, Büyükşehir olarak bizim gündemimizde bir mesele. 350 kardeşimizin buradan istifade etmesi, ciddi bir rakam. 2 bakanımız ile görüştük. Girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. 350 kardeşimizin istihdamını düşünmek durumundayız. Belki yakın zamanda Ankara’ya gidip yine girişimlerde bulunacağız.