Trabzon'da yaklaşık 11 yıldır sokak hayvanlarını besleyen Efsun İsgent, her ay maaşının iki katını hayvanlar için harcarken, 4 yıldır da kredi çekerek sokak hayvanları için bankalara borçlanıyor.

Özellikle pandemi döneminde sokak hayvanlarının daha çok aç kaldığını belirten İsgent, kredi borcunun 50 bin lirayı bulduğunu belirterek her gün gece gündüz yaklaşık 200, Zigana ve Torul'da ise 300 sokak hayvanını beslediğini söylüyor.

trabzonda-kredi-cekerek-sokak-hayvanlarini-besliyor.jpg

Konuya dair konuşan Efsun İsgent; "Her gün Trabzon'un çok sayıda mahallesi olmak üzere haftanın 1 günü de Zigana'ya oradan da Gümüşhane'nin Torul ilçesine kadar sokak hayvanlarına yemek bırakmak için gidiyorum. Her gün yaklaşık 200 kedi köpek besliyorum. Zigana ve Torul'da beslediğim hayvanların sayısı ise 300 kadar. Bu durum bende maddi anlamda yaralar açtı diyebilirim. Kredi çekiyorum. Başlarda iyi idi, bu kadar fazla açılmıyordum. Pandemiden dolayı hayvanlar aç kalınca bu defa cebimden daha çok para harcamaya başladım. Borçlandık, dolayısıyla bizim için maddi külfeti çok fazla oldu. Dört yıldır kredi çekiyorum. Şu ana kadar biriken kredi borcum 50 bin lirayı bulmuştur. Özel bir sektörde çalışıyorum. Maaşımın iki katını hayvanlara harcıyorum. Yani her ay bir maaş borçlanıyorum. Allah bana sağlık verdiği sürece bu hayvanları beslemeye devam edeceğim" diye konuştu.