61TrabzonHaber-

Trabzon'da dün akşam meydana gelen yağışın ardından Ortahisar ilçesindeki birçok iş yerini su bastı. Kanalizasyon sisteminin yetersizliğinden dolayı, daha önceki yağmurlarda da sular altında kalan iş yerleri, geçtiğimiz gün de felaketi yaşadı.

Kavakmeydan Mahallesi'ndeki restoranlar, kafeler ve kıraathaneler; millet parkı inşaatı yüzünden zarar gören rögarlardan taşan suyla yağmur sularına karşı savunmasız hale geldi. Belediyenin, yardım çağrılarına cevap vermediği aktarıldı.

Kavakmeydan'da bilindik bir restoranın işletmecisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Bizim bu sıkıntımız millet parkı inşaatından sonra başladı. Bu inşaat sırasında bölgede bulunan rögarlar zarar gördü. İşlevsiz hale gelen kanalizasyon sistemi, akarlardan suyu tekrar yukarı pompalamaya başladı. Bu konuyla ilgili danıştığımız TİSKİ müdürü, bize; 'Millet parkını yapan müteahhit rögarlara zarar vermiştir, maliyeti de yaklaşık 5-6 milyon liradır. Ceza kestik ama yapacak başka bir şeyimiz yok' şeklinde konuştu. Peki, buradaki esnaf olarak biz ne yapacağız? Her yağmurda gece vakti kalkarak ekmek teknemize mi koşacağız?" ifadelerini kullandı.