Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü kampüsünde bir hastanın yaşadıkları pes dedirtti.

Alınan bilgiye göre boyun fıtığı olan ve şiddetli boyun ağrıları çeken Gülsen Özdemir isimli hasta, 6 Ekim 2022 Perşembe günü ilk olarak Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Fiziktedavi bölümünden randevu aldı. Muayene sonrası MR cihazına girmesi gereken Özdemir, panik atak nedeniyle anestezili MR isteyince, hastanede anestezili MR yapılmadığı, ancak Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırabileceği söylendi.

Bunun üzerine aynı gün, 61trabzonhaber genel yayın yönetmeni olan kızı Gülşah Yıldırım ile birlikte Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü kampüsüne giden Özdemir, anestezili MR öncesi yaptırması gerektiği söylenen akciğer filmi, elektrokardiyografi, kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testlerini yaptırıp, MR servisindeki sekretere teslim etti. Sekreter, 5 gün sonrası yani 11 Ekim 2022 Salı akşamı saat 23.00 için kendisine randevu verdi.

Bu süreçte şiddetli ağrılar yaşayan 59 yaşındaki Özdemir, Salı akşamı randevu saatinde hastaneye gittiğinde, kendisine anestezi veremeyeceklerini çünkü anestezili MR’ın sadece Çarşamba sabahları çekildiğini söylediler.

Duruma tepki gösterip, “O halde bana neden Çarşamba sabahı için randevu vermediniz” diye soran hastaya, görevli sekreter, bu kez de anestezili MR cihazının zaten bozuk olduğunu söyledi.

Zar zor MR’a giren hastanın panik atak yaşaması sebebiyle tansiyonu çıkarken, hasta bu kez soluğu acil serviste almak zorunda kaldı. Yaşadıklarının izah edilebilir olmadığını ifade eden Özdemir, “Anestezi öncesi ağrılı halimle tetkikler için oradan oraya koşturdum. Damarlarım çok belirgin olmadığından çok zor kan verebilen bir insanım. Hemşireler kan alabilmek için büyük çaba sarf ettiler. Haliyle ellerim kollarım delik deşik oldu. Sırf anestezili MR'a girebilmek için bunca zahmete katlandım. Belli ki MR servisindeki sekreter işini düzgün yapmamış. Anestezili MR hastasına nasıl oluyor da normal MR günü veriyor. Ayrıca hastaneye gittiğimde yanlış gün verdikleri yetmezmiş gibi anestezili MR cihazının zaten bozuk olduğunu söylüyorlar. O zaman randevu verirken bunu bana neden bildirmediler? MR sırasında tansiyonum ciddi oranda yükseldi. Kalp krizi dahi geçirebilirdim. Şükür ki tansiyon yükselmesiyle atlattım. Anestezili MR isteyen hastalar keyiflerinden istemiyorlar. Mutlaka normal MR’a giremeyecek durumda oldukları için uyutulmak istiyorlar. Kim bilir kaç kişiye daha aynı sorumsuzluk örneğini gösterdiler. Benim gibi kim bilir kaç hasta daha aynı sorumsuzluğa maruz kaldı. CİMER’e şikayetimi gönderdim.” dedi.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü kampüsü yetkililerine soruyoruz. Eğer randevu oluşturulurken bu cihaz bozuksa neden hastaya herhangi bir bilgi verilmedi? Eğer cihaz bozuk değilse, hastaya neden Çarşamba sabahı için randevu verilmedi? Böyle kaç hastanın daha panik atak geçirmesine sebebiyet verdiniz?