TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu  10.10.2023 tarihinde başvuruları sona eren IPARD 2 programı 13. Başvuru Çağrı dönemine İlişkin açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu; “Trabzon’da yatırım yapmak isteyen halkımızın göstermiş olduğu teveccüh sayesinde yatırım bedeli yaklaşık 144 Milyon TL olan 11 adet proje teslim aldık.

Projelerimizin sektörlere göre dağılımı;

• 3 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

• 2 adet Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

• 3 adet Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

• 3 adet Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması şeklindedir. 

Başvuru sahiplerine sağlamış olduğumuz  %20 KDV muafiyeti ile birlikte yaklaşık 94 Milyon TL hibe desteğinde bulunmuş olacağız. En yakın zamanda kurumumuz tarafından projeler incelenip eksiklikleri giderilerek yatırımcılarımızla sözleşme imzalanacak. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Önce Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 süreci ardından ülke olarak yaşamış olduğumuz deprem felaketinden sonra ekonomik anlamda ülkemizin kalkınmasına destek sağlamak adına TKDK'nın faaliyette bulunduğu 42 ilde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Türkiye olarak bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımızı hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılacak yeni başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.