8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam; “Ellerinin değdikleri her yere değer katan, hayatımızın her alanında sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla varlıklarını hissettiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

İl Müdürü Seha Sağlam, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak Bakanlığımızın temel ilkelerindendir. Bu anlayış ile  Müdürlüğümüzce kadınların toplumsal statüsünün güçlenmesi ve her türlü karar mekanizmalarında yer almalarına yönelik  özverili çalışmalar sürdürmekteyiz. 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, aile bireylerinin  arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırılması, danışmanlık hizmetleri gibi konular başta olmak üzere birçok alanda koruyucu önleyici farkındalık çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda kadınların bireysel olarak güçlenmesi, aktif iş yaşamına katılımlarının desteklenmesi için  üretim yapan kadınların kooperatifleşmesine katkı sağladık.

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında pandemiden dolayı toplu etkinliklerin yapılması mümkün olmadığından ilimiz genelinde  etkinliklerin daha görünür ve etkin kılınması amacıyla Müdürlüğümüzce “ 8 Mart Dijital Medya Kampanyası” başlatıldı. Amacımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında il genelinde yapılan tüm çalışmaların bir çatı  altında toplaması ve görünür kılınmasıdır. Kadın Dostu kent olan Trabzon’umuz da yapılan tüm etkinliklerin “KadınDostuKentTrabzon” ve “8Mart100Yaşında” etiketiyle paylaşılması konusunda tüm kamu kurumlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Kadın çalışması kapsamında ilimiz eylem planlarında yer alan barınma amaçlı kadın konukevinin açılma sürecini Ortahisar Belediyesi işbirliği ile tamamladık. Sadece kadınların değil toplumun tüm kesimlerinin  bir bütün olarak güçlenmesi için  alanında çalışmalar yapmak hepimizin görev ve sorumluklarındandır.

Bu duygu ve düşüncelerle ellerinin değdikleri her yere değer katan, hayatımızın her alanında sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla varlıklarını hissettiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.