Trabzon’un Ortahisar ilçesinin Zeytinlik Caddesi’nde 1900’lü yıllarda yaptırılan Kostaki Konağının restorasyon çalışmaları 4 yıldır tamamlanamazken, yeniden ihale yapılmaması da tepki topluyordu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

‘’ Değerli hemşerilerim, Kostaki Konağı ihalesi 13 Eylül’e kadar tamamlanacak. Bizim sözümüz senettir. Hiçbir şey üretmeyen işi gücü AK Partimizin yaptığı hizmetlerde noksan aramak olan Kifayetsiz muhalefet gibi verdiğimiz sözü tutmamazlık yapmayız. Çünkü biz AK Partiyiz." ifadelerini kullandı.’’

Trabzon Müzesi olarak kullanılan tarihi Kostaki Konağı, 31 Ocak 2018'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 7.5 milyon lira bedelle ihale edildi. Onarım ve çevre düzenleme ihalesini alan şirket 2-3 ay çalıştıktan sonra anlaşmayı feshetti. Ardından yapılan ikinci ihaleyi alan şirketin de sözleşme şartlarına uymadığı ileri sürülerek, anlaşma iptal edildi. Şirket de tarihi binanın dış cephesinde yaptığı tadilatı yarıda bıraktı.

Anlaşmanın iptal edildiği bilgisini alan şirket, tarihi binanın dış cephesindeki gerekli olan tadilatı yapmak için kurulan demir iskeleyi söktü. Ancak, iskeleyi taşıması ve sağlamlaştırması için tarihi taşlarını delerek kullanılan demir çubukları binanın gövdesinde bıraktı. Tadilatın yarım kalması ve tarihi konağın tahrip edilmesi ise tepki ile karşılanmıştı!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, eşi Latife Hanım ve beraberindeki heyet Trabzon'u ilk ziyaretinde bu konakta misafir edilmişlerdi.