Trabzonspor ile Kasımpaşa Süper Lig'de karşılaştıkları mücadelede 0-0 berabere kaldı. Tansel Kolcu mücadeleyi ve yaşananları değerlendirdi.

Süper Lig’in 9. haftasında, sahasında Kasımpaşa’yı misafir eden Trabzonspor’un, 90 dakika boyunca gol atmaya muvaffak olamadığı maç, başladığı gibi 0-0 sona ererken, Trabzonspor, yine kritik bir virajda daha sonuca gidememiş oldu.  Lig sıralamasında, önündeki takımların puan kaybetmesi ile birlikte, bugün Başakşehir’in olası puan kaybında alınacak Kasımpaşa galibiyeti ile liderliğe yükselme şansı olan Trabzonspor, Başakşehir’in, sahasında Sivas’a 2-0 mağlup olmasına rağmen Kasımpaşa’yı yenemeyince, liderlik beklentisi içerisinde olan taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış oldu. Bugün, ortaya koyduğu açıklanması zor oyunla, hiç pozisyonu olmayan rakibine, adeta 1 puanı hediye ederek, büyük bir misafirperverlik örneği ile İstanbul’a uğurlayan Trabzonspor için, maalesef bundan sonraki haftalar için de bir umut ışığı belirtisi görünmediği gerçeğini dile getirmeliyiz.

Trabzon’da bir konsere katılan ve sahneye davet edildikten sonra şarkı söylemesi istenilen Abdullah Hoca; “Herkes bizim alanımıza giriyor ama ben kimsenin alanına girmem” diyerek şarkı isteğini geri çevirmişti. Tabii ki burada kastettiği, oynattığı oyuna yapılan eleştirilerdi. Sayın Hocam, burası Başakşehir değil. Burası futbolun beşiği Trabzon. Başakşehir’in zorla tribüne getirtilen 50 taraftarının futbolu bilmemesi ve yıllardır size eleştiri yapmamalarından dolayı, eleştirilme ve yapıcı eleştirilerden yararlanma alışkanlığınız olmadığı kesin. Trabzon’da  ise 7’den 70’e herkes futbolu bilir. Ligin başından bu yana, bu kadar transfere ve  alternatifli kadroya rağmen, oynanan oyundan tabii ki kimse memnun değil ve tabii ki hakaret olmaması kaydıyla, oynattığınız oyunu eleştirmek hakları. Aksine, eleştiri olmadığında rahatsız olmanız lazım. Siz, ligin başından bu yana oynanan oyundan memnunsanız, zaten söylenecek bir söz yok!

Monaco’da oynanan UEFA Avrupa ligi maçında, 3-1 yenilgiye rağmen bir dakika susmayan, maç öncesinde, maç esnasında ve maç sonunda takımına destek olan Trabzonspor taraftarları, Trabzon’daki çekirdek çitleyicilere örnek  olmalı. Sadece maçın belli bölümlerinde takımına destek ver ,sonra da çekirdek paketini yere bırakıp, kendi futbolcunu protesto et. Bu mu taraftarlık? Biraz empati kuramıyor musunuz? Siz o sahada olsanız ve protesto edilseniz ne hissedersiniz? Protesto ettiğiniz futbolcudan, o saatten sonra nasıl başarı bekleyebilirsiniz? Protesto ettiğiniz futbolcu, Trabzonspor’a, tarihinde en büyük transfer ücretini kazandırarak Avrupa’ya gitmiş ve orada şampiyonluk yaşamış, alt yapından yetişmiş bir yıldız. Bu kadar tahammülsüzlüğün altında yatan neden kıskançlık olmasın? Siz, maça gelmeyin yeter! Sizin takıma en büyük desteğiniz bu olur!

Maçın hakemi Hüseyin Göçek, geçen sezon hakemliği bitirilen arkadaşlardan biri. Kendilerini, affedilmenin diyetini ödemek zorunda hissettikleri kesin! Kardeşim, Trabzonspor kötü oynayabilir, sen gördüğün pozisyonu vereceksin. Gözünün önündeki pozisyonda, Trezeguet’e yapılan harekete sen penaltı çalamıyorsan, art niyetlisin. Tabii ki seni uzaklardan uyarma gereği duymayanla birlikte…