Süper Lig Cemil Usta Sezonunun son haftasında, deplasmanda Kayserispor ile karşılaşan Trabzonspor, golsüz geçen ilk yarının ardından, Novak'ın 62. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Öne geçtikten sonra, alışık olduğumuz üzere topu rakibe bırakan ve kalesinde tehlikeler yaşayan Trabzonspor,  bugün yerinde yaptığı müdahaleler ile iyi bir görüntü veren ve çizgiden top çıkarıp yüzde yüz gol pozisyonunu önleyen Hüseyin'in, 86. dakikada zamanlama hatası sonucu yaptığı penaltı neticesinde, penaltıyı kullanan  Pedro'nun ayağından yediği gol ile  skor 1-1 oldu. Kümede kalması için Denizlispor'un yenilmesi ve kendisinin de Trabzonspor'u yenmesi gereken Kayserispor, Denizlispor'un mağlup durumda olduğu haberi ile birlikte galibiyet için yüklense de, son sözü, maçın 96. dakikasında Sörloth söyledi ve attığı gol ile takımını galibiyete, kendisini de gol krallığına taşımış oldu. Trabzonspor bu sonuçla, ligi 65 puanla ikinci olarak tamamlayarak, şampiyonlar ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanmış oldu. Fakat bunun için önümüzdeki hafta Cas'tan gelecek haberi beklemek zorunda. Dileğimiz, Cas'ın adil bir karar vererek, Trabzonspor'a şampiyonlar ligi kapılarını açması. Trabzonspor'un çok yaklaştığı şampiyonluğu neden kaybettiğini sorgulayacak olursak, birinci nedenin lig başından itibaren yaşanan hakem faciaları, ikinci nedenin UEFA cezası, üçüncü nedenin ise yönetim yanlışları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

                                                                       ******

Trabzonspor'a cezayı, ligin sonunu beklemeden ve lig lideri iken veren UEFA, diğer takımların cezalarını bu hafta açıkladı. Trabzonspor'dan daha ağır ekonomik sorunları olan ve söz verdikleri limitleri Trabzonspor'a nazaran kat kat aşan takımlar ceza almazken veya para cezası ile kurtulurken, Trabzonspor'un Avrupa Kupalarından men cezası ile cezalandırılması ve bunun şampiyonluk mücadelesi sürerken, kasıtlı olarak açıklanması çok manidardır. Anladığım, ligi dizayn edenler, hakemlere rağmen şampiyonluk yarışından düşüremedikleri Trabzonspor'a, sadece TFF'de değil, UEFA'da da pres uygulamışlardır. Zaten Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda giderken puan kaybetmeye başlaması ile UEFA tarafından cezanın açıklanması aynı tarihlere denk gelmektedir. Futbolcuların bu durumdan etkilenmemesi beklenemez ve maalesef etkilendiler de. UEFA'nın daha önce pandemi nedeniyle takımlara kolaylıklar sağlanacağını belirtmesine rağmen Trabzonspor'a ceza verilmesi, dikkatleri UEFA'dan çok, onları etkileyebilecek bağlantılara sahip olan Türkiye içindeki bir takım odakları işaret etmektedir.

                                                                       ******

Şampiyonluğa gidebilecek bir kadro ile taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin şampiyonluk adayı iken, üstüne üstlük, İstanbul'un 3 önemli takımı yarış dışında kalmış ve ligin son sekiz haftasına lider girilmişken, şampiyonluğun baykuşlara kaptırılması izaha muhtaç bir durumdur. Burada aklımı kurcalayan birçok soru var. Ankaragücü maçından önce ne oldu? Taraftarların kilometrelerce meşaleli desteğine, otobüsün içindeki futbolcular tarafından hiç bir tepki gösterilmemesi normal değil. Futbolcuların morali neden bozuktu? Yönetim neden uzun bir süre sessiz kaldı? Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın, birkaç gün önce Radyospor'a yaptığı açıklama çok ilginç. Onursal Başkanımız; “Kulübün gelirleri borçları ödemeye yetmediği için siyasete mahkum olmuş olabilirler. Bu işler kıyakla olmaz. Yönetemiyorlarsa, basıp gitmeliler.” dedi. Trabzonspor yönetiminin sanırım bu açıklamaya verecek bir cevabı vardır. Eğer gerçekten Sayın Onursal Başkanımızın dediği gibi siyasete mahkumsanız, hoca ve futbolcu seçiminde özgür iradenizi kullanamayacaksanız, aynı filmi bir sezon daha seyredeceksek, siyasete mahkum olmaya devam edecekseniz, kusura bakmayın, siz devam edin ama Trabzonspor 'u özgür bırakın...