Bordo mavili takım bu sezon hem ligde hem de Avrupa kupalarında hayal kırıklığı yaratırken Ömer Üründül bunun nedenlerini Sabah’ta yorumladı.

‘’ Sezon başından beri Trabzonspor ile ilgili en büyük eleştirim; takım savunması üzerineydi. Kaliteli oyuncularla kurulan orta sahanın defansif yönü zayıf, bu yüzden rakipler geride kazandıkları toplarla çok rahat Trabzonspor 18'ine yaklaşabiliyor. Geçiş hücumları her zaman tehlikeli oluyor. Orta sahada en az iki tane presci ve devamlılığı olan oyuncu şart.

Zaten lig maçlarında da deplasmanlarda sorunlar yaşanıyor. Avrupa'da da doğal olarak benzerleri oluyor. Genelde vasat Avrupalı takımlar karşısında deplasmanda son 10 maçta 9 mağlubiyet-1 beraberlik aslında bu gerçeği ortaya koyuyor. Bunların yanında Basel maçı büyük şanssızlıktı. Ancak yine de ciddi bir defans hatası ortaya çıktı. İlk maçta skor avantajı olan takımın, Basel'de defansı öne çıkararak ilk golü yemesi hataydı. Hakem Lahoz'un ikinci penaltıyı verdiği pozisyona VAR'ın müdahalesi gereksizdi.’’ Dedi.