61TrabzonHaber-

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili kurulları tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma sonucunda ilkokulların tamamı ve 8 ile 12'nci sınıflarda 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitim başlayacak. Söz konusu gelişme, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Türkiye'de nüfusa odaklı vaka oranında listenin başını çeken; ülkedeki her 4 vakadan birini barındıran Karadeniz'de okulların açılması yönünde alınan karar adeta kaos yarattı.

Trabzon'da; okullardan ve eğitim için ulaşımı sağlayacak servislerden bilgi alamadıklarından yakınan veliler, tedbirlere nasıl ve ne derecede uyulacağı, hastalığın pik döneminde çocuklarını güvenli bir şekilde okula nasıl gönderileceği hususunda telaşlı.

Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'da çocuğunu okula göndermek istemeyen bir veli, 61TrabzonHaber'e ulaşarak derdini anlattı. İşte o velinin kullandığı ifadeler:

"Sağlık Kurulu ve Milli Eğitim'in aldığı bu karara doğrusu çekinerek baktık. Ne okul ne de ulaşımı sağlayacak servisler... Hiç kimse bizimle iletişime geçmedi. Çocuklarımız, bizim canlarımız. Öte yandan bu durum onları da virüs taşıyıcısı durumuna getiriyor. ABD'de okullar açıldıktan sonra vaka sayıları yüzde 40 oranında artmıştı. Orada da birçok eyalette aileler duruma isyan etti. Bunun yanı sıra hayatını kaybeden öğretmenler de oldu. Karadeniz'de ve Trabzon'da mutasyonlu virüs de görüldü. Herkes yanlıştan kaçarken biz nasıl bir yanlışa sürükleniyoruz?"