Trabzonspor Ajax’ın genç yıldız adayı transfer etmek üzereyken ilginç bir engele takıldı!

Hollandapostası haber sitesinin verdiği habere göre HOLLANDA ekiplerinden Ajax forması giyen 19 yaşındaki genç futbolcu Naci Ünüvar, Trabzonspor’a transferi konusunda HOLLANDA POSTASI'na özel açıklamalarda bulundu. Trabzonspor formasını giymeyi çok istediğini söyleyen genç yetenek, tek engelin ‘Türk vatandaşlığı” olduğunu söyledi. Aile, genç yeteneğin hızlı bir şekilde Türk vatandaşı olması konusunda girişimlere başladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Hollanda ekiplerinden Ajax forması giyen genç futbolcu Naci Ünüvar’ı kiralık olarak kadrosuna katma konusunda ciddi mesafe kat etmesine rağmen, transferin gerçekleşmesi vatandaşlık engeline takıldı. Genç futbolcu, HOLLANDA POSTASI'na yaptığı özel açıklamasında Trabzonspor’a transfer teklifini doğrularken, transferin henüz gerçekleşmemesinin tek nedeninin henüz Türk vatandaşı olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Ünüvar, süreç konusunda yaptığı açıklamasında “Evet, Trabzonspor’dan transfer tekili aldığım doğrudur. Ailem, bu konuda birkaç kez Trabzonspor ile görüşmeler yaptı. Transferim için aslında her şey tamam. Tek engel, benim şu anda Türk vatandaşı olmamam. Aslında ailemin Hollanda vatandaşlığı yanında Türk vatandaşlıkları da var. Fakat ailem beni doğumumdan sonra nüfusa kayıt ettirmemiş. Biz de bu konuda biraz ihmalkar davrandık. Şimdi de 19 yaşında olduğum için yetişkinler grubuna giriyor ve bir yabancının Türk vatandaşı olabilmesi için yapması gerektiklerini bende yapmam gerekiyor. Bu süreç de uzun zaman alacak gibi görünüyor. Ailem, Türk vatandaşlığını hızlı bir şekilde alabilmem için kolları sıvamış durumda, ama pek kolay görünmüyor. Eğer transfer dönemi sona ermeden önce Türk vatandaşı olabilirsem, o zaman Trabzonspor’a transferim gerçekleşebilir. Sayın Abdullah Avcı, beni takımda Türk statüsünde oynatmak istiyor, yabancı statüsünde değil. Şimdi bekleyip göreceğiz. Umarım, Türk vatandaşlığını çok kısa süre içerisinde alabilirim” ifadelerini kullanarak Trabzonspor’a transferinin gerçekleşmesi için vatandaşlık sürecinin tamamlanmasını bekleyeceğini söyledi.