Toplantının hemen öncesinde mecliste temsilcisi bulunan siyasi partilerin meclis başkanvekilleri ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısıyla Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e çiçek takdim etti. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Canım, MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç, İYİ parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu meclis kürsüsünün önüne gelerek hep birlikte Başkan Genç’e çiçek takdim etti.

Konuyla ilgili meclis başkanvekilleri adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bugün 5 Nisan Avukatla Günü… Bugünün anısına meclis başkanvekilleri olarak size çiçek takdim etmek istiyoruz.” diyerek çiçekleri Başkan Genç’e sundu.

Meclis başkanvekillerine teşekkürlerini ileten Başkan Genç ise, “Savunma hukukun temelidir. Adalet mekanizmasındaki üçlü saç ayağının en önemli tarafıdır. Bu vesilelerle bütün avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

MUHTARLIKLARA AYLIK 500 TL DESTEK

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen muhtarlık binalarının ihtiyaçlarıyla (elektrik, telefon, internet) ilgili ödenen ücretin yeniden belirlenmesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun aylık 300 TL olarak belirlediği ücret miktarı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in teklifi ve önerisi doğrultusunda aylık 500 TL’ye çıkarıldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Genç, “Muhtarları biz mesai arkadaşları olarak görüyoruz. Onlar da bizim gibi kamu hizmeti yapıyorlar. Muhtarlarımıza jest yapalım. Bugünün ekonomik koşullarında bu rakamı 500 TL’ye çıkarmak kamu hizmetini verimli bir şekilde yürütmeleri açısından önemli.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan görüşmeler neticesinde 2016 yılından itibaren muhtarlıklara aylık 200 TL olarak ödenen ücret 500 TL’ye çıkarılarak oybirliğiyle kabul edildi.