Süper Lig’in 15. haftasında, sahasında Adana Demirspor’u konuk eden Trabzonspor, Cornelius’un şanssız sakatlığı ve oyunu kontrol edemediği ilk 15 dakika sonrası, oyunda dengeyi kurarak rakip kaleye etkili hücum organizasyonları yapmaya başlaması ile birlikte, aradığı gole 26. dakikada Nwakaeme ile ulaştı. Bu dakikada, Dorukhan’ın sağ kanattan çizgiye inip, ceza sahası içerisine kestiği topla buluşan Nwakaeme’nin şutunda direkten dönen top, yine Nwakaeme’nin önüne gelirken, Nwakaeme, bu sefer topu diğer köşeye vurarak ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bundan sonraki dakikalarda başka gol olmayınca, maçın ilk yarısı da  bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarının başlaması ile birlikte, yine oyunu kontrol eden takım Trabzonspor olurken, ilk golün sahibi Nwakaeme’nin, maçın 54. dakikasında Hamsik’e yaptığı mükemmel asisti, bu oyuncu, ceza sahası içerisinde ustaca kontrol ederek, yine ustaca bir vuruşla ağlara gönderip, maçın skorunu 2-0  yaparken, kalan sürede başka gol olmayınca, maç da bu sonuçla sona ermiş oldu. Bu sonuçla birlikte 39 puana ulaşan Trabzonspor, aynı zamanda, üst üste yenilmediği maç sayısını da 27’ye çıkararak, yeni bir rekora da imza atmış oldu.

Trabzonspor’un bugünkü rakibi Adana Demirspor, bu ligin güçlü takımlarından ve çok kaliteli oyunculara sahip. Trabzonspor kalesinde yarattıkları tehlikeli pozisyonlarda, Uğurcan ve defans oyuncuları, yerinde müdahalelerle gole izin vermediler ama Adana Demirspor, ligde her takım için gerçekten zor bir rakip ve ligin geri kalanında birçok takımın canını yakabilecek güce sahip bir takım.

Trabzonspor bu maçla birlikte, üst üste 8. galibiyetini alırken, son 3 maçta da kalesinde gol görmemesi, ligin ilk maçı ile bugün geldiği noktanın özeti gibi. Sezon başında savunma problemi yaşayan ve bu konuda sabır isteyen Abdullah Avcı, gerçekten de, geçen zaman içerisinde takım savunmasını da oturtarak, kompakt futbol oynayan bir takım meydana getirdi. Trabzonspor, takım halinde hücum ve takım halinde savunma yaparken, bunu da sıkı bir disiplin anlayışı ile yerine getiriyor. Trabzonspor bundan sonraki süreçte, tabii ki puan kayıpları yaşayabilir ama kazandığı bu oyun mantalitesinin, bu kayıpları minimum seviyede tutacak yeterlilikte olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.