CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK'ün 4 haber kanalına para cezası vermesine tepki göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Kılıçdaroğlu, "Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden 1 milyar liranın ABD'deki TURKEN'e transfer edildiğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşcı, CHP liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki "para aktarma" ve "kaçacaklar" açıklamalarına ve belgelerine yer veren 4 kanala oy çokluğu ile tavandan yüzde 3 para cezası verildiğini açıklamıştı.

Twitter'dan açıklama yapan İlhan Taşcı, yüzlerce şikâyet dilekçesinin aylardır işleme dahi alınmadığını, TÜRGEV ve Ensar'ın şikâyet dilekçelerinin 'mürekkebi kurumadan' RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından rapor hazırlatıldığını söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SARAY EVLATLARI VAKIFLAR ÜZERİNDEN YÜZLERCE MİLYON DOLARLA OYNUYOR"

"RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler" diyen Kılıçdaroğlu, "Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarlarla oynuyor. Baba “Eeey Amerika” edebiyatında, evlatlar dolar transferlerinde…" paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımına şu şekilde devam etti;

"RTÜK, BU DEVRİN EKONOMİK TERÖR APARATLARINDAN BİRİDİR"

Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar a Haber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!

"SENİN MESELEN BENİ BURDURABİLECEK GÜCÜNÜN OLMAMASI"

Gelelim “Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?” sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!"