6 Şubat 2023 sabahı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, 10 ilde etkisini hissettirdi. 7,7 büyüklüğündeki feci afet, büyük bir yıkıma yol açtı. Birçok vatandaş depremin ardından ankaz altında kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Hatayspor ile karşılaşan Kasımpaşa, 1-0 kaybedilen maçın ardından geceyi Hatay'da geçirdi. Sabah 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme Hatay'da yakalanan Kasımpaşalı futbolcu Bahoken yaşadıklarını Fransız basınına anlattı!

Depremin üzerinden 24 saatten biraz fazla zaman geçmişken mucizevi bir şekilde kurtulduğunuzu hissediyor musunuz?

Mucize kelimesini kullanmayacağım. Bu, Christian (Atsu) gibi enkaz altında uzun saatler geçirdikten sonra canlı bulunan insanlar için daha çok geçerlidir. Depremin gücünü düşünürsek kendimi çok şanslı görüyorum. Otelimizin depreme dayanıklı temelleri, yıkılmasını kesinlikle engellemiştir. Diğer birçok ev ve binaya verilen hasarla orantısız bir hasar meydana geldi. Hatta otelin önünde bir tanesinin gözümün önünde çöktüğünü gördüm.

Otelinizde pazardan pazartesiye geceye ne oldu?

Sabah 4'ten kısa bir süre sonra yatağımı hissettiğimde uyandım, ardından tüm oda hareket etti. Dolaplar çöktü, camlar kırıldı. Sonra ayakta kalma aptallığını yaptım. Gerçeği söylemek gerekirse, sığınarak güvenlik talimatlarını uygulamaya zamanım olmadı. Sadece tutunacak bir şey arıyoruz. Üzerine bir sürü şey aldım. Ama sonunda yaralanmadım. Eşyalarımı almak için sarsıntının geçmesini bekledim ve hızlıca yola çıkıp takım arkadaşlarımı ve ekibi otelin önünde buldum. Tüm heyet 3. katta ağırlandı. Dışarıda, kulüp otobüsüne binmeden önce toplandık. İkinci bir artçı sarsıntı daha oldu. Geri dönebilecekmişiz gibi göründüğünde hepimiz aşağı indik ve ortalık sakinleşene kadar yarım saat daha bekledik.

Korkacak vaktin oldu mu?

Olduğu zaman, duracağını düşünüyorsun. Tepki veriyorsun ve gerçekten düşünecek zamanın yok. Sizce başka bir otelde neler olurdu? Tavan kafamın üzerine düşmüş olabilir. Ölümü kaçırdığını sonradan anlıyorsun. Hayatımın korkusunu yaşadım.

Ortaya çıkan dramın büyüklüğünü hemen ölçtünüz mü?

Anlamak için etrafımıza bakmamız yeterliydi. Sokakta yağmurda ve soğukta bitkin, yarı çıplak insanlar vardı. Bir filmde değilsin. Önünüzde üzücü bir gerçek var. Her taraf ıssızlık, kıyamet görüntüleri. Enkaz görüyorsun, bu molozun altında mahsur kalan insanları hayal ediyorsun….

Kulübünüz oyunculara ve personele psikolojik bir birim sağladı mı?

Şu an için değil. Az önce antrenmanların iptal edilmesine karar verildi. Boş zamanımız vardı. Düzenlemeler yapılıp yapılmayacağını yarın göreceğiz.

Dürüst olmak gerekirse, güçlü bir karakterim var. Kendime alacağım. Biz büyük insanlarız. Kendi adıma konuşuyorum çünkü o zaman herkes kendi duyarlılığıyla tepki verir. Tekrar ediyorum, hala orada olduğumuz için şanslıyız, zarar görmeden. Öte yandan kurbanların ailelerine şu ya da bu şekilde yardım edebilmek, ekip arkadaşlarımla çeşitli eylemlere dahil olmak isterim. Mutlaka bir araya gelip kendi aramızda konuşacağız.