İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı ve tüm ilçe teşkilatları, Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir organizasyon düzenledi. Başkan Azmi Kuvvetli ve birçok üyenin katılımıyla Trabzon Beşirli Sahil'deki çöpler temizlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli şöyle konuştu:

"Bugün İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığımız ve tüm ilçe teşkilatlarımız ile birlikte sembolik de olsa Beşirli mahallemizin sahil şeridinden çöp topladık. Doğayı kirletmeme adına siyasi partileri ve tüm halkımızı çevreyi koruma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Covid-19 vb. salgınlardan korunmanın önemli bir yolu da çevre duyarlılığıyla mümkün olabilir.

1972 yılında birleşmiş Milletler yaptığı toplantıda 5 Haziran günü, her yıl “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir Bu yıl, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü bugün kutluyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü nedeniyle zaman zaman evlerimize hapsedildik ve maalesef bu beladan kurtulamadık.

iyi-parti-trabzon-cevre-gununu-kutladi-001.jpg

Kuşkusuz küresel çapta insanlığı etkisi altına alan Corona virüsünün insanlara yaşattıklarından alınacak çok ders olmalıdır. Bugüne dek kendisini dünyanın tek hâkimi olarak gören, doğayı, hayvanları ve bitkileri kendi istekleri doğrultusunda katleden insanoğlu, artık dönüp yeryüzüne yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşmenin zamanı geçmiştir.

Hayvanlar katledildi,ağaçlar kesildi, hidroelektrik santrallerinin yapımına devam edildi, tarımsal ve SİT alanlarına rant uğruna imara açılarak konut ve fabrikalar kuruldu.

Bu yolla adeta doğaya savaş açtık .Onu beslemek, ona ayak uydurmak yerine doğayı var gücümüzle yıprattık, doğanın dengesini bozduk, kendimizden başka hiçbir şeye yaşama hakkı tanımadık.

Kaz Dağları’nda ve İkizdere'de nöbet tutan çevrecilere terörist muamelesi yapılırken doğayı tahrip edenlere hiçbir ceza verilmediği gibi adete doğayı tahrip etmeye teşvik ediliyor. Cerettepe, Murgul, Kuzey ormanlarında, Cennet koyunda yaşamı yok edecek projeler yapılmamalıdır.

"Çılgın projeler" adı altında doğa tahrip ediliyor. Örneğin Marmara denizinin kirlenmesine ve çevreye çok fazla olumsuz etkileri olabilecek Kanal İstanbul yapılmasına hala ısrar ediliyor. Yıllarca temizlenmesi için uğraşılan Haliç’in suyu hala eski hale döndürülememesinden ders alınmıyor.

iyi-parti-trabzon-cevre-gununu-kutladi-002.jpg

Marmara Denizi o kadar fazla kirlendi ki artık nefes alamıyor. Deniz yüzeyinde oluşan deniz salyası ve deniz tabanında oluşan kirlenme denizdeki oksijeni yok ederken deniz canlılarının yaşamlarına son veriyor. Artık herkes başını iki eli arasına alıp düşünmeli ve  dereleri, denizleri, ormanları ,havayı ve bütün doğayı kirletmeden vazgeçmeli. Aksi taktirde yarın daha büyük felaketlerle karşılaşacağımızı unutmayalım."