Geçen hafta, deplasmanda Erzurumspor ile golsüz berabere kalan ve bu maçta kaybedilen 2 puandan ziyade, oynadığı etkisiz oyun nedeniyle eleştirilen Trabzonspor, bugün sahasında konuk ettiği Ankaragücü’nü 4-1 yenerek, alınan 3 puanın yanında, özellikle ilk yarıda oynadığı etkili oyun nedeniyle alkışı hak etti diyebiliriz. Göreve geldikten sonra, savunmada yaşanan eksiklikler üzerinde duran ve bunları büyük oranda giderip, Trabzonspor’u, ligin az gol yiyen takımları arasına sokan Abdullah Hoca, galibiyet serilerine rağmen, savunmada gösterdiği başarıyı hücumda yaratamadığı için sıklıkla eleştiriliyordu. Genellikle, maçların ilk yarılarını rölantide oynayan ve 9 maçın ilk yarılarında gol yemeyen ama gol de atamayan Trabzonspor, bugün ilk yarıda oynadığı oyun ve attığı 3 gol ile aynı zamanda bu döngüyü de kırmış oldu. Maçın başlaması ile birlikte, önde basan ve hücum oyuncuları sürekli değişerek oynayan Trabzonspor, bu baskı neticesi, gole çok erken ulaştı. 8. dakikada, Djaniny’nin  şutunda, kaleciden dönen topu önünde bulan Ekuban, topu ağlara göndererek  takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Trabzonspor, bu gol sonrası farkı ikiye çıkaracak pozisyonları bulmasına rağmen değerlendiremezken, 26. dakikada, Ankaragücü lehine  verilen penaltıyı  İbrahim gole çevirince, skora eşitlik getirmiş oldu.

28. dakikada, yine Djaniny’nin ceza sahası içinde Ekuban’a gönderdiği topu, Ekuban klas bir şekilde kontrol edip ağlara gönderince, Trabzonspor yeniden öne geçti. 30. dakikada ise,  Djaniny orta sahada kaptığı topu ceza sahası içerisine kadar sürüp, önce kaleciyi çalımlayıp, sonra da kayarak gelen Atilla Turan’a, basketbol’de görmeye alışık olduğumuz şekilde fake atarak topu ağlara gönderirken, Ankaragücü savunma oyuncusu Atilla, bir yandan kaymayı sürdürüyor, bir yandan da kaleye girmekte olan topu izlemekten kendini alamıyordu!  Bu gol sonrası da pozisyonlar bulan Trabzonspor, bunları gole çeviremeyince, ilk yarı 3-1 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında, skorun verdiği rahatlık ve Yunus’un oyundan düşmesiyle üstünlüğü ele alan Ankaragücü, etkili ataklar geliştirse de, Uğurcan’ın ve savunma oyuncularının yerinde müdahaleleri, gole izin vermedi. Maçın 4. uzatma dakikasında, Yusuf’un kullandığı serbest vuruşta, kaleciden dönen topu iyi takip eden günün başarılı ismi Edgar, topu ağlara göndererek maçın sonucunu 4-1 olarak ilan etmiş oldu. Galatasaray’ın yenildiği ve Beşiktaş-Fenerbahçe maçının olduğu bir haftada alınan bu önemli galibiyet ve oyundaki hücum zenginliği, ligin üst sıraları için Trabzonspor camiasına yeni bir umut oldu diyebiliriz…