Trabzonspor’un eski futbolcularından Gökdeniz Karadeniz’den Trabzonspor ve Ahmet Ağaoğlu’na dair açıklamalar geldi.

2018 yılında Rus ekibi Rubin Kazan forması altında futbola veda eden Trabzonspor'un eski oyuncusu Gökdeniz Karadeniz, futbola veda ettiği dönemde Trabzonspor'un kendisi için bir veda mesajı yayınlamadığını belirterek Başkan Ağaoğlu'na kırgın olduğunu açıkladı. Gökdeniz  "Trabzonspor'a bir kırgınlığım ve burukluğum olamaz. Kulübü o dönem yöneten insanların bunu düşünmesi gerekiyor. Kaç tane Gökdeniz Karadeniz çıkarttınız ve sattınız?" diye konuştu.

Bordo-mavili kulübün altyapısından yetişerek 2008 yılında rekor bonservis bedeliyle Rus ekibi Rubin Kazan'a imza atan ve futbol hayatını 2018 yılında tarihi bir törenle Rus temsilcisinde noktalayarak Rubin Kazan'ın efsaneleri arasına adını yazdıran eski yıldız Yeni Şafak'tan Onur Nizamoğlu'na konuşarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"ARDA TURAN ÇOK DAHA İYİSİNİ HAK EDİYORDU"

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'ın futbolu bırakması hakkında konuşan eski yıldız, "Arda sevdiğim bir kardeşimdir benim. Hem Galatasaray’a hem de Türk futboluna çok hizmetler etmiştir. Futbolu bu şekilde bırakması biraz kırıldım, üzüldüm. Çünkü Arda daha iyisini hak ediyordu. Böyle bırakmayı hak etmiyordu Arda. Belki ilerleyen zamanda güzel bir organizasyon yaparlar Arda Turan için. Çünkü onu hak ediyor. Hem Galatasaray’da hak ediyor hem diğer oynadığı kulüpler de hak ediyor yani. Ama biz Türk toplumu olarak ne hikmetse kendi öz evlatlarımıza bu şeyi çok fazla görüyoruz, hakkı çok görüyoruz, yapmıyoruz. Değerini bilmiyoruz ama yabancıların heykelini dikeriz. O da ayrı bir konu.

Arda Turan, Türk futboluna damga vuran isimlerden bir tanesidir baktığınız zaman. Yani kaç tane futbolcunu gitmiş Barcelona’da oynamış. Bu anlamda baktığınız zamanda. Seversiniz sevmezsiniz, iyileri vardır kötüleri vardır. Yanlış yaptığı olaylar vardır ama bu sahanın içini etkilemez. Son dönemlerindeki performans düşüklüğü de her futbolcunun yaşayabileceği cinsten. Ama totale baktığınız zaman Arda Turan çok daha iyisini hak ediyordu futbolu bırakırken." açıklamasında bulundu.

"TRABZONSPOR BU SENE BU OYUNLA ŞAMPİYON OLAMAZ"

Trabzonspor'un bu sezon şampiyonluk şansını düşük olduğunu vurgulayan Gökdeniz Karadeniz, "Rakipler biraz daha güçlendi ve bu oyun şablonunu biraz daha çözdü. Bu oyun şablonuyla, bu oyun felsefesiyle Trabzonspor'un bu sene şampiyon olması bence çok zor. Teknik heyet, yönetici ve futbolcuların biraz daha üzerine koymaları gerekiyor. Başlarında çok değerli ve tecrübeli bir hoca var. Mutlaka bir şekilde toparlanacaklardır.

"KULÜBÜ O DÖNEM YÖNETEN İNSANLARIN BUNU DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR KAÇ TANE GÖKDENİZ KARADENİZ ÇIKARTTINIZ"

Futbola veda ettiği dönemde Trabzonspor'un kendisine veda mesajı yayınlamadığı için kırgınlık yaşadığı kaydeden Gökdeniz Karadeniz, "Trabzonspor'dan herhangi bir veda mesajı ya da tebrik almadım. Bundan sonraki hayatımda başarılar dileyen kimse olmadı. Baktığınız zaman Trabzonlu ve Trabzonsporluyuz. Ama olmadı mesela. Bu bir burukluk. Trabzonspor'un altyapısından yetişmişsiniz 10 yıl hizmet etmişsiniz. Trabzonspor'da forma giyen tüm futbolculara bu yapılmalı özellikle altyapıdan gelen oyunculara bu yapılmalı ki insanlar senin oyunculara değer verdiğini görsün. İçimde ukde kaldı üzüldüm. Ama oradaki şahıslarla alakalı. Trabzonspor'a bir kırgınlığım ve burukluğum olamaz. Kulübü o dönem yöneten insanların bunu düşünmesi gerekiyor. Kaç tane Gökdeniz Karadeniz çıkarttınız ve sattınız? 5 parmağı geçmiyor. Öyleyse değer vereceksiniz. Değerini bilin.

"YUSUF YAZICI'NIN GERİ DÖNMESİNE SICAK BAKMADIM"

Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor'a geri dönmesini yanlış bulduğunu belirten Gökdeniz Karadeniz, "Yusuf Yazıcı'nın geri dönmesine sıcak bakmadım. Yusuf'un kariyeri için bu yorumu yapıyorum. Biraz erken geldi. Yurtdışında devam etmesini daha çok isterdim. İtalya, Almanya gibi ülkelere gidebilirdi." dedi.

"TRABZONSPOR'DAN BU TEKLİFE BİR YANIT GELMEDİ"

Futbolu Trabzonspor forması altında bırakmak istediğini belirten Gökdeniz Karadeniz, futbolu bıraktığı dönemde Rubin Kazan'ın Trabzonspor'a jübile maçı teklif ettiğini ancak Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun bu teklife cevap vermediğini açıklayarak "Futbolu bıraktığım dönemde Rubin Kazan sportif direktörü Trabzonspor'a maç teklif etti ama Trabzonspor'dan bu teklife bir yanıt gelmedi" dedi.

"YABANCI KURALI TÜRK FUTBOLUNU GERİYE GÖTÜRÜYOR"

Yabancı sınırının Türk futboluna zarar verdiğini kaydeden efsane isim yabancı sınırının düşürülmesi görüşünü savunarak açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Yabancı kuralı Türk futbolunu geriye götürüyor. Litvanya'yı yendiğimiz zaman seviniyoruz. Teknik direktörümüz ağlıyor. Şampiyonlar Ligi'nde takımımız yok. Yabancı oyunculara karşı değiliz ama katkı verecek oyuncular gelsin. Kimse kusura bakmasın Türkiye yabancı oyuncular çöplüğüne dönmüş. Avrupa Kupası maçlarında sahaya 11 yabancı ile çıkıyoruz. Türk futbolu nasıl gelişecek. Ortada bir başarısızlık var, bir yanlış var. "