Son dört hafta oynadığı maçlarda aldığı beraberlikler ile beraberlik üzerine bahis oynayanların bankosu haline gelen Trabzonspor, iyi mücadele ettiği, iyi oynadığı, rakibine pozisyon vermediği ve 76. dakikada Edgar’ın güzel golüyle öne de geçtiği Galatasaray deplasmanında, maçın uzatma dakikalarının 6. dakikasında yediği gol ile yine galibiyete ulaşamadı ve bu sonuçla, beraberlik serisini 5 maça çıkarmış oldu. Daha önce oynanan maçlarda, oynanan oyun nedeni ile devamlı eleştirilen Abdullah Hoca, yapılan eleştirilerin bir kısmına hak vermiş olacak ki, bugün maçın son bölümlerine kadar, takımını adeta özlenen “Trabzonspor” gibi oynattı. Oyunun başlaması ile birlikte, sahanın her yerinde baskı yapan, topa daha çok sahip olan ve korkusuzca rakibinin üzerine gidip pozisyonlar bulan, maç süresince rakibine pozisyon vermeyen, kısaca, bugün kompakt bir oyun sergileyen Trabzonspor, maçın sonunda, adeta geçen haftanın bir tekrarını yaşadı. Abdullah Hoca’nın, geçen hafta oynanan Hatayspor maçının son bölümlerinde yapılan yanlış  değişikliklerin aynısını, maalesef bugün de oyunun son bölümünde  tekrarlaması ile başlayan hatalar zinciri, Vitor ve Edgar’ın ceza sahası önünde yaptığı faul ile devam edip, Uğurcan’ın, yumruklayabileceği topu tutmaya çalışması ve elinden kaçırması ile sona erdi ve bu son dakika pozisyonunda yenilen gol ile yine çok değerli bir 2 puan kaybedildi. Haftalardır yaşanan  puan kayıpları nedeni ile zirve yarışında geride kalan Trabzonspor, bu saatten sonra, ligin sonuna kadar oynayacağı maçlarda, gelecek planlaması adına ,5 hafta sonra takımdan ayrılacak futbolcuların istatistiklerine değil, gelecekte takıma değer katacak oyuncuların kazanılmasına katkı vermelidir. Trabzonspor, Avrupa takımlarının kadro artığı oyuncularının eritileceği bir takım olmamalıdır. Onlara verilen süre ve alınan randıman, kendi alt yapınızda şans bekleyen oyuncularınıza yapılan haksızlıktır…

Bugün oynanan  maçın sonucunda galibiyet olmasa bile, Galatasaraylı oyuncuların, kendi sahalarında son dakikada ulaştıkları beraberliğe gösterdikleri büyük sevinç, önümüzdeki yıl yaşanacak şampiyonluk yarışında, Trabzonspor’un favori olacağının işareti gibiydi. Tabii ki her yıl yapılan transfer hataları olmaması kaydıyla!

Maçın hakemine gelirsek; maçtan birkaç gün önce, Galatasaray’ın hakem hakkında yaptığı ve hakemi baskı altına alma amaçlı açıklaması etkili olmuş olacak ki, Mete Kalkavan, takdir haklarını hep ev sahibi takımdan yana kullandı. Halbuki, Galatasaray Mete Kalkavan’ın Trabzonspor istatistiğine baksa, açıklamaya gerek olmadığını hemen anlar, boşuna kamuoyunu meşgul etmezdi!