Merkez üssü Kahramanmaraş olan depreme Gaziantep'te yakalanan Çekyalı oyuncu Matej Hanousek, Eurosport'a konuştu.

Sezon başında Sparta Prag'dan Gaziantep FK'ya kiralık olarak gelen 29 yaşındaki oyuncu, deprem anında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Sabah beş gibi uyandım. Hayatımda hiç cehennem görmedim ama şimdi Gaziantep'e benzediğini hayal ediyorum. Bu bir katliam, herhangi bir şeyle karşılaştırmak zor. Otuz saniye cehennemi yaşadım. Evde mi kalsam, dışarı mı çıksam bilemedim. Her şey olabilirdi."

"Pencereden, arabalarını binalardan olabildiğince uzağa sürmeye çalışan insanların kaçtığını gördüm. Derhal kulüpten diğer oyuncularla birlikte antrenman merkezine gitmem gerektiğine dair birçok mesaj almaya başladım çünkü orası güvenliydi. Hamile olan eşim ve üç yaşındaki oğlumuz ile kısa sürede giyindik. Pasaportlarımızı ve en gerekli eşyaları aldık. 15 dakika sonra evden çıkmıştık. Geceyi kulübün tesislerinde geçirdik. Sabah olunca Gaziantep merkeze arabayla yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki evimize gittik. Korkunç bir karmaşa bulduk. Neredeyse her şey yerdeydi. Masa, sandalyeler, oğlumun oyuncakları..."

"Dürüst olmak gerekirse, internetteki fotoğraflara bakmaktan kaçınıyorum çünkü daha öncekileri sitelerden gördüm. Salı günü özel uçakla Ankara'ya oradan da İstanbul'a geldim. Prag'a dönmeyi planlıyorum. Şu anda ailemle birlikte güvendeyim."

Eurosport, Hanousek'le yaptığı röportaj sonrasında Süper Lig'deki maçların ertelendiğine ve ikinci bir duyuruya kadar karşılaşmaların oynanmayacağına da değindi. Bu sezon Gaziantep FK'da Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 22 maçta bin 374 dakika süre alan Çekyalı sol bek, istikrarlı bir performans göstermişti.