Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz gün divan kurulunda yaptığı açıklamada; "Kesinleşmiş bir şike vardır, cezası UEFA tarafından verilmiştir. CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi de bunu onaylamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun bu açıklamalarına çok sert tepki verdi. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan paylaşımda Ahmet Ağaoğlu için şu ifadeler kullanıldı:

"Toplum olarak FETÖ'nün her alanda ülkemize verdiği zararın karşısında yekvücut durmamız gereken bu süreçte, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu'nun, bu hain terör örgütünün değirmenine su taşıyan açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettik.

Ülkemizin güzide bir spor kulübünün başkanı olan Sayın Ahmet Ağaoğlu'nu, konumu gereği sahip olduğu etki alanıyla birlikte gelen toplumsal sorumluluğa uygun bir şekilde davranmaya davet ediyor; kendisinin, toplumu ve Türk futbolunun ihtiyacı olan birliği temelden sarsabilecek, devletimizin ve yargımızın güvenilirliğine zarar verecek kışkırtıcı söylemlerden kaçınmasını bekliyoruz."