61trabzonhaber

Fransa’dan Trabzon’a acı haber geldi.

Eure-et-Loire departmanına bağlı Dreux kentinde 37 yaşındaki Trabzonlu anne ile 13 ve 1.5 yaşlarındaki 2 çocuğu bıçaklanarak öldürüldü.

Öldürülen gurbetçi kadının akrabası olay günün şöyle anlattı: “Arabam onların garajındaydı evlerine gitmeden önce defalarca aradım ama telefonu açmadı. Bende evine gittim ancak kapıyı açanda olmadı. Durumdan şüphelenip polise haber verdim. 2 çocuğuyla birlikte yalnız yaşıyordu.” dedi.

Çocuklarıyla yalnız yaşıyordu

Olayı kadının eski kocasının yaptığından şüphelenen Chartres savcısı Frédéric Chevallier, “Kadının eski eşi Chartres Ceza Mahkemesi’nin 3 Eylül 2021 tarihli kararıyla mahkum edilmişti. 2 yıl denetimli serbestlik olmak üzere toplam 1 yıl hapis cezasına çarptırılan baba 8 aylık tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı” dedi.

“Daha dün gece görüştük”

Öldürülen kadının komşusu, “Öğrendiğimde evdeydim. Sirenleri duydum ve anayolda kaza oldu sandım. Burası sakin bir mahalle burada cinayet olduğunu öğrenmek çok şok edici bir durum. Daha dün gece görüştük. Onu kızım olarak görüyordum. Çocuklarını da çok seviyordum. Çok üzüldüm.” ifadelerini kullandı.

Aile içi şiddet yüzünden ayrıldılar

Öldürülen gurbetçi kadının, Mayıs ayının başından bu yana eski eşi hakkında iki suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Kadının eski kocası, 2 Haziran’da mahkeme tarafından dinlenecekti. Talihsiz kadının aile içi şiddet yüzünden ayrıldığı ortaya çıktı.

İKİSİ DE TRABZONLU

Olayda hayatını kaybeden kadının Trabzon’un Arsin İlçesinden ve eski kocasının ise Trabzon’un Derecik mevkiinden olduğu öğrenildi.

555-13