Bordo mavililer deplasmanda Kayserispor’u 1-0 geriye düştüğü maçta Bakesatas ve Umut Bozok’un golleriyle yenip puanını 8 maç sonunda 16’ya yükseltti!

Erman Özgür Fanatik’teki köşe yazısında maç hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu:

‘’ Futboldaki en ölümcül hatalardan biri olan topu göbeğe oynamak, Kayserispor için Thiam asistinde, Gavranovic’le gole dönüştü. Trabzonspor bu gole oyun olarak tepki verdi. Bakasetas’ın ve Abdülkadir Ömür’ün servisleri ile Trezeguet ve Maxi Gomez pozisyonlar buldular, ancak finalleri yapamayınca Kayserispor soyunma odasına önde gitti.

2. yarı yine karşılıklı pozisyonlarla başladı. Topun kontrolünü çok daha fazla elinde tutan taraf Trabzonspor olmasına rağmen, ilk yarıdaki üretkenliğe ulaşamadı. Bu sıkıntı Abdullah Avcı’yı hamlelere itti. Ancak hamleden hemen önce Trezeguet’in yüzüne aldığı darbe ile gelen Bakasetas golü, fitili ateşledi. Kulübenin en önemli oyuncusu Umut Bozok da Gomez’in asistinde geri dönüşü ilan etti. Bana göre galibiyette birkaç önemli ayrıntı vardı.

Kayserispor taraftarının takımları öndeyken gereksiz ortamı germeleri, Abdullah Avcı’nın hamleleri ve bireysel hatalar, maçın gidişatını ve sonucunu belirledi. Sonuçta zor bir sürece iyi başlayan Trabzonspor bu sezonun en zor galibiyetlerinden birine imza atmasına rağmen, özellikle Uğurcan’daki düşüş galibiyete rağmen tedirginlik yarattı.’’ İfadelerini kullandı!