Ortahisar Belediyesi, 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde bölge sakinlerinin yarım asra varan park talebini yerine getiriyor. Mahalleyi ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan çalışmaları inceleyerek mahalle sakinleriyle sohbet etti. 

“PARK İHTİYACI HAD SAFHADAYDI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, atıl durumda bulunan boş bir alanı mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde park ve yeşil alan haline getireceklerini dile getirdi. Bir ay içinde parkın hizmete açılacağını belirten Genç, “Her mahalleye en az bir park hedefimizi yerine getirmek için canhıraşhane çalışıyoruz. Nüfus yoğunluğu çok olan merkezi mahallelerimizde bu rakam 6-7 parka kadar çıkabiliyor. Park ve yeşil alanlar son yıllarda betonlaşmanın artmasıyla birlikte vatandaşlarımızın bizden en çok talep ettiği konular arasında yer alıyor. 1 Nolu Erdoğdu Mahallemizde atıl durumda boş bir alanı park haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Mahallelilerimizin neredeyse yarım asra varan bu talebini karşılayacağımız için oldukça memnunum. Gerçekten de yeşil alanın az olduğu ve park ihtiyacının had safhada olduğu bir yer. Bu yönden projemizi çok anlamlı ve değerli buluyorum. Bittiğinde çocuk oyun alanları ve yeşil alanlarla birlikte mahallemize hizmet etmeye başlayacak. Park ve yeşil alan yapımına çok önem veriyoruz. Tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı yeşil alan ya da park haline getirmek için azami gayret gösteriyoruz. Mahallelerimizde bu gibi nefes alanlarının ortaya çıkması hem bizim hedefimiz hem de vatandaşlarımızın da talebidir.” 

“MAHALLE SAKİNLERİ OLDUKÇA MEMNUN”

Mahalle ziyareti sırasında Başkan Genç’e eşlik eden 1 Nolu Erdoğdu Muhtarı Şenol Yılmaz ise, projenin mahalleye yapılacak ilk park niteliğinde olduğunu belirterek, “Sayın Başkanım ile çok güzel bir uyumumuz var. Mahallemize her geldiğinde çocuklar bize park diye tutturuyor. Birkaç nokta baktık... Ama çeşitli nedenlerden ötürü olmadı. Sonunda burayı tespit ettik ve çalışmalara başlandı. Çocuklarımızın yaşadığı mutluluğu, sevinci anlatamam. Her gün gidip geliyorlar ‘ne zaman biter’ diye. Hatta bazı çocuklarımız biz de çalışalım erken bitsin diyor.  İlk defa mahallemize bir park yapılacak. Doğal olarak da çok sevinçliyiz ve mutluyuz tabi... Neredeyse yarım asırdır bu parkın yapılmasını bekliyorduk. Bu talebimizi yerine getirdiği için Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e vatandaşlarımız adına bir kez daha çok teşekkür ediyorum. İnşallah, en yakın zamanda parkımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bir kez daha parkımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.