Şenlik; Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Esengül Kibar, Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Enver Zaman, Aile ve Sosyal Hizmetler Kuruluş Müdürleri, hizmet alan engelliler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Davetlilere hamsi ve çeşitli ikramlar yapıldıktan sonra tören alanına geçildi. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam; 3 Aralık Engelliler Gününün önemine vurgu yaparak bu kapsamda ilde düzenlenen çeşitli etkinliklerle engellilerin toplumsal hayata aktif katılımını ve görünürlüğünü arttırmanın amaçlandığını aktardı. Devletimiz engelli vatandaşlarımıza yapılan hizmetleri bir lütuf değil bir borç olarak görmekte yıllardır bu çerçevede politikalar geliştirmektedir, bizlerde bu anlayışla hizmet vermekteyiz dedi. Engelliliğin sosyal hayatı engelleyen bir kısıtlılık değil, desteklenmesi gereken özel bir gereksinim olduğunu bu durumun herkesin sosyal sorumluğu olduğunu vurgulayan Sağlam programda emeği geçenlere ve katılımları için davetlilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Şenlik Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde hizmet alan engellilerin çeşitli gösterileri ile devam etti. Engelliler tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak hazırlanan 10. Yıl marşı eşliğinde Ay & Yıldız gösterisi yapıldı. Özel Koro Gurubu tarafından şarkılar söylendi. Çeşitli tiyatro gösterileri, şarkı performansları ve yarışmalar ile davetliler hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşadı. Engelliler ve aileleri için güzel bir anı olarak kalacak bu anlamlı günde tüm davetlilere teşekkür edilerek şölen tamamlandı.

79060258-7c2a-427e-9b9d-c83cbe30da42
1b2638ad-4cdc-4739-9a35-d00de634a153