Trabzon Gönüllüler Derneği Genel Sekreteri Gökhan Sağlam sosyal sorumluluk projesi “Eğitimde fırsat eşitliği’ kapsamında ücretsiz verilecek kurslar için Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya ve Biyoloji branşlarında gönüllü öğretmenler aradıklarını belirtti.

Gökhan Sağlam konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sosyal sorumluluk projesi bir karşılık beklemeden toplum yararına yönelik çalışmaların hayata geçirilmesidir. Toplumsal gereksinimlere cevap vermesi ve toplumsal fayda oluşturması da en önemli özelliğidir.  Trabzon Gönüllüler Derneği çatısı altında gönüllülerimiz ile birlikte birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.  Hepimizin bildiği üzere günümüzde dershane ve sınav hazırlık kitaplarının maliyetleri apaçık ortadadır. Birçok ailenin dershane maliyetlerini karşılayamadıkları için, çocukları kendi çabalarıyla başarıya ulaşmaya çalışıyorlar. Bizler bu eşitsizliğe sessiz kalamazdık.

EŞİT EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlerimizin ellerini tutmamazlık, onları görmemezlikten gelemezdik. Çünkü eşit eğitim her çocuğun hakkıdır.  Eşitlik ilkesini benimseyerek yönetim kurulumuzca maddi yetersizlik sebebiyle dershaneye veya kurslara gidemeyen öğrencilerimizin hedeflemiş oldukları geleceğe kavuşmalarına yardımcı olmak adına ''Eğitimde Fırsat Eşitliği' projesini hazırlamış bulunmaktayız.  Eğitimde Fırsat Eşitliği projemiz ile birlikte imkansızlıklar sebebiyle kurslara gidemeyen LGS, TYT ve AYT sınavlarına girecek öğrencilere ücretsiz kurs vermeyi  amaçlıyoruz. 

BRANŞ ÖĞRETMENLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Projemizde gönüllülük felsefesi adı altında ve gönüllülük esasıyla çalışmak isteyen LGS, TYT, AYT sınavları için gerekli branş öğretmenlerine ihtiyacımız bulunmaktadır.  Buradan siz değerli basınımızın aracılığıyla öğretmenlerimize sesleniyorum. Karşılık beklemeden yapmayı amaçladığımız bu güzel projemizin içinde bulunun. Öğrencilerimizin yarınlara umutla bakabilmeleri, hayallerini gerçekleştirmeleri için bu yolculuklarında onlarla birlikte hareket ederek gönüllerine dokunalım. Sözlerimi projemizin sloganı olan Çocuklarımızın geleceklerine umut olmak adına "Sen de gel gönüllü ol, hayalleri gerçekleştirmeye destek ol."  dedi.


a8de8458-7313-4c41-8e92-4cac9b42e011.jpg