Edinilen bilgilere göre; Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, düğüne gidenleri taşıyan minibüs; tanker ile kafa kafaya çarpıştı. Korkunç kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. 

Kaza, saat 11.30 sıralarında Kepsut-Dursunbey kara yolunun Naipler Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Dursunbey'den Balıkesirdeki bir düğüne gitmek için yola çıkanların içinde bulunduğu 10 AEA 731 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen 10 F 4942 plakalı süt taşıma tankeri, kafa kafaya çarptı.

Kazada olay yerinde 6 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 2'si daha kurtarılamadı. 

balıkesir kaza

Konuyla ilgili bir açıklama paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Balıkesir Kepsut-Dursunbey Karayolundaki Trafik kazasında hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralanan 15 vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Balıkesir Valimiz ve tüm birimlerimiz olay yerinde, teyakkuz halinde durumu takip ediyor Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.