"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır”  
      Kahraman Türk Ordusunun, İdlip'te düzenlenen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerine Tanrı'dan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Ulusu'na başsağlığı dilerim.
                                                                    ******
       Süper Lig Cemil Usta Sezonunun 24. haftasında, sahasında Rizespor'u misafir eden Trabzonspor, beklenenin aksine, maça oldukça tutuk başladı. İlk yarı boyunca pozisyon bulmayı bırakın, 2-3 pas peş peşe yapamayan ve yaptığı pasların çoğunu da yan pas olarak kullanan Trabzonspor, bir de 36. dakikada Melnjak'ın ayağından yediği gol ile mağlup duruma düşünce, bu haliyle maçı çeviremeyeceği düşüncesi, sanırım seyreden herkesin ortak düşüncesi haline geldi. İlk yarısı 1-0 Rizespor'un üstünlüğü ile sona eren maçın 2. yarısına, Guilherme'nin yerine Nwakaeme ile başlayan Trabzonspor, 65. dakikada, Da Costa'nın kafa golüyle, beraberliği de yakalayınca, bu dakikadan sonra, sanki başka bir takıma dönüştü. Sağdan ve soldan, rakibini baskı altına alan ve pozisyonlar bulmaya başlayan Trabzonspor, 71. dakikada, Ekuban'ın golüyle 2-1 öne geçti. Bu golden 6 dakika sonra kazanılan penaltı atışını, Sosa gole çevirerek, takımını 3-1 öne geçirdi. 86. dakikada, bugün gol atma fırsatı bulamayan Sörloth, Nwakaeme'ye, ceza sahası içerisinde yaptığı asistle, yine bir gole katkı sağlamış oldu. Nwakaeme bu golüyle, takımını 4-1 öne geçirirken,  uzatma dakikalarında, Rizespor'un kazandığı penaltıyı kullanan Skoda, attığı gol ile farkı yeniden ikiye indirmiş oldu. Bu golden bir dakika sonra ise, son sözü Nwakaeme ve Ndiaye söyledi. Nwakaeme, ceza alanında, yine olağanüstü hareketlerle defansın dengesini bozup, boş pozisyondaki  Ndiaye'ye topu uzatınca, Ndiaye için golü yapmak zor olmadı ve attığı bu gol ile sonucu, takımı lehine 5-2 olarak olarak belirlemiş oldu. Bu galibiyetle, puanını 48'e yükselten Trabzonspor'un bundan sonraki maçlarında, bugün oynanan maçın ilk yarısı gibi bir oyun olmamasını temenni ediyorum. Zira bir başka maçı bu şekilde çevirmek hayli zor olabilir. 

                               ******
      Hafta arasında, hafta sonu oynanacak süper lig maçlarının hakemleri açıklanınca, Trabzonspor-Rizespor ve Ankaragücü-Sivasspor müsabakaları başta olmak üzere, şampiyonluğu ilgilendiren maçların orta ve var hakemleri, bundan sonraki sürecin nasıl olacağı konusunda zaten bize bir fikir vermişti. Şampiyonluk potasına yeni giren kıymetli bir takım için yeni bir “dizayn” yapıldığı, bu atamalarla adeta sırıtıyordu. Nihayet Trabzonspor-Rizespor maçının Orta Hakemi Abdülkadir Bitigen ve Var Hakemi Özgür Yankaya, bizi yine yanıltmadı. Maçın ilk yarısında Trabzonspor'a verilmeyen bir penaltı var ki, tek kelime ile skandal. Maçın ikinci yarısında ise Trabzonspor aleyhine verilen bir penaltı var ki, bu da çifte skandal. Bu pozisyonda, bir de Obi Mikel'e sarı kart çıktı ki, bu da evlere şenlik. Daha önce de, faul bile olmayan bir pozisyonda sarı kart gören Obi Mikel, bu kartla, çift sarı karttan oyun dışı kaldı ve salı günü oynanacak Fenerbahçe kupa maçında yok. Babadan oğula geçen bu hakemlik düzeninde, iyi hakem olmanız gerekmiyor. Dizayn edenlerin elinde iyi bir piyon olmanız yeterli!