Son olarak Süper Kupayı kazanan bordo mavililer Süper Lig kupasını da alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıktı.

Trabzonspor’da Teknik Direktör Avcı annesinin rahatsızlığı nedeni ile Külliye’de yoktu.

Trabzonspor Külliye randevusunda izinli olduğu için geniş katılım olmadı.

Külliye’de Erdoğan konuşurken konuşması 4 dile anında türcüme edildi. Simultane Çeviri sayesinde buluşmaya katılan yabancı futbolcular kulaklıkları aracılığıyla söylenenleri dinledi.

Trabzonspor'un, kazandığı Spor Toto Süper Lig ve Turkcell Süper Kupa'yı da getirdiği kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Trabzonspor heyeti ile en son 2 yıl önce yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelerek ve hasbihal ettiklerini anımsatarak, "Karadeniz fırtınasının siz kıymetli mensuplarıyla tekrar beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Öncelikle her birinizi, tüm sporcularımızı 2021-2022 Sezonu Süper Lig Şampiyonluğunuz dolayısıyla canı gönülden tebrik ediyorum. Zorlu ve son ana kadar rekabetle geçen bir sezon sonunda elde edilen bu şampiyonlukla sizler tüm Trabzonspor camiasına, Trabzonspor'a gönül veren herkese gerçekten büyük bir sevinç yaşattınız." ifadelerini kullandı.

Sporculardan yeni nesillere, sporun, dostluğun, ahlakın, erdemin de timsali olduğunu göstermelerini özellikle beklediğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden bu hususlarda sorumluluk almanızı, örnek olmanızı, insanımızı birbirine düşürmek, gençlerimizin arasına nefret tohumları ekmek isteyen meydanı bunlara bırakmamanızı özellikle istirham ediyorum. Bu vesileyle 1967 yılından beri Trabzonspor'a destek veren, bugünlere gelmesinde emeği olan tüm sporcularımızı, yöneticileri, taraftarları kutluyor, ahirete irtihal edenleri rahmetle anıyorum. Trabzonspor'u gerek Süper Lig gerekse Süper Kupa'daki başarısından ötürü şahsım, heyetim, milletim adına tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kabulde Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve takım kaptanı Uğurcan Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerinde ismi bulunan 1 numaralı Trabzonspor forması ve Trabzonspor armalı gümüş tablo hediye etti.