Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak, bekçilere tanınan yeni yetkiler nedeniyle tartışma konusu olan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi görüşülecek.

Meclis çalışmaları, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun sürdürülecek. TBMM yerleşkesine ziyaretçi girişini yasaklayan kararın süresi bu ay sonuna kadar uzatıldı. AK Parti ve MHP grupları, bu hafta Genel Kurul’da Çarşı ve Mahalle Bekçileri Yasa Teklifi’nin görüşmelerini tamamlamayı hedefliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre bu düzenlemeye göre bekçiler, kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek. Şiddet mağduru veya şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim edecek. Bekçiler, sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe engel olan taşıtların ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlamakla yetkili olacak. Çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip bulunacak. Jandarma teşkilatında istihdam edilen bekçiler, jandarma sınıfına dahil edilecek. Bekçilerin haftalık çalışma süresi 40 saat olacak ve maaşlarında artış sağlanacak.