Süper Lig’in ilk yarısını, en yakın rakibi Konyaspor’un 7 puan önünde lider olarak tamamlayan Trabzonspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında, sahasında konuk ettiği Malatyaspor’u 1-0  mağlup ederek, kazandığı 3 puanın yanında, maç fazlası ile en yakın rakibine 10 puan da fark yapmış oldu.

Her zaman olduğu gibi maça etkili başlayan ve oyunu kontrol eden Trabzonspor,  Nwakaeme’nin 23. dakikada sol kanattan yaptığı ortayı, Cornelius’un  zor pozisyonda yaptığı klas vuruşla ağlara göndermesiyle 1-0 öne geçerken, Cornelius da, attığı bu gol ile gol krallığı yarışında, gol sayısını 10’a çıkararak iddialı konumunu sürdürmüş oldu. Yaşadığı sakatlık nedeniyle ülkesine giden, tedavi ve hazırlığını orada sürdüren Nwakaeme’nin, özellikle ilk yarıda oynadığı etkili oyunla, bugün elde edilen galibiyetin kazanılmasında büyük rol oynadığını söyleyebiliriz. Trabzonspor öne geçtikten sonra, skoru arttırmak için birçok pozisyon bulmasına rağmen, skorun arttırılamamasını ise, Malatyaspor’un 5’li  ve katı bir savunma anlayışı ile 1 puanı hesap ederek sahaya çıkması ve Abdülkadir Ömür ile Bakasetas’ın, bugün Nwakaeme’ye ayak uyduramamasına bağlayabiliriz.

Ligin ikinci yarısında, kalan 18 maçın hepsinin Trabzonspor için zorlu geçeceği bir gerçek. Zira, karşılaşacağı tüm rakiplerinin 2 hedefi olacak. Bütün futbolseverlerin merakla bekleyip izlediği bir maçta, bu takımlarda oynayan oyuncuların, bu maçları vitrin olarak görmesi ve takımların lig sıralamasında kendilerine koyduğu hedefler. Bu hedefleri, 4 takımın düşeceği bir ligde kümede kalmak, Avrupa Kupalarına katılabilmek ve sıralamada üst sıralarda yer alıp, pastadan daha çok pay alabilmek olarak sıralayabiliriz. İlk yarının aksine, bu yarıda telafinin olmayacağı bilincinde olan takımlar, çok daha büyük bir mücadelenin içine gireceklerdir. Böylesine zor geçecek bir devrede, takımın ihtiyacı olan bölgeleri tespit edip, daha ligin 2. yarısı başlamadan takviyeleri yapan yönetimi ayrıca tebrik ediyorum. Bu takviyelerin içerisinde bulunan, yıllardır Trabzonspor’un gündemine girmesine rağmen bir türlü transferi gerçekleşmeyen Edin Visca’ya  hoş geldin diyorum. Edin Visca’nın, ligin ikinci yarısında Trabzonspor’a büyük güç katacağına inanıyorum. Şimdiden  bayrakları hazır “EDİN”