Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin tarihinde ilk kez ikincisi tura gittiği Cumhurbaşkanı Seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç, oy sayımında sona doğru gelinirken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tarihi iki seçimi geride bıraktık. 14 Mayıs’ta hem AK Partimiz hem de Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan halkımızın teveccühünü ve takdirini tekraren kazanarak birinci oldular. Lakin sistem gereği Cumhurbaşkanlığı için 28 Mayıs günü tekrar sandığa gittik. Aziz milletimiz yine aynı sevgi ve destekle sandıkta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek, emaneti 5 yıl daha ehline teslim ettiler. Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesine ciddi bir oy oranı ile katkı sunan Trabzon’daki ve özellikle Ortahisar’daki hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

AK Parti olarak bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Yüzyılı’nı birlikte yazmaya devam edeceğiz.

Şimdi yeni bir dönemin arifesindeyiz. Birlikte yürüyecek daha çok yolumuz, bu eşsiz vatanı, güzel Türkiyemizi taşıyacak daha çok hedefimiz var. Seçim çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanımızdan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhur İttifakımıza, Dr. Sinan Oğan’a, Anadolu'nun dört bir yanında vatandaşlık görevini yerine getiren tüm seçmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazananı aziz milletimiz ve ülkemizdir. Bu gece sadece ülkemiz değil, mazlum coğrafyalarda ümidini Türkiye’ye bağlayan kardeşlerimiz de kazanmıştır. Dünyanın değişimini, iyiliğin galip gelmesini, kan ve gözyaşının dinmesini ümit edenler de kazanmıştır.

Şimdi zaman, Türkiye Yüzyılı’nı yeniden yazma zamanıdır. Hep birlikte bu hedefe odaklanarak Türkiye’yi daha yukarılara taşımak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Büyük Türkiye idealini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tekraren Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.