Ortahisar Belediye Meclisinin kasım ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Genç, toplantı öncesinde meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

 “VALİLİĞİN BİZDEN BOŞALTIN DİYE TALEBİ OLMADI”

Belediye meclis üyelerinin sorusu üzerine Başkan Genç, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devredilmesiyle ilgili basında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Trabzon Valiliği’nin Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Valilik bünyesine devredilmesiyle ilgili Ortahisar Belediyesi’nden herhangi bir talebinin söz konusu olmadığını kaydeden Başkan Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Bizim belediyemizin kullanımına tahsis edilmiş bir yer… Orada biz özellikle amatör tiyatroyu destekleme adına da tiyatrocularımıza ücretsiz orayı kullandırıyoruz. Ve aynı zamanda belediyemizin kültür ve sanat faaliyetleri de orada icra ediliyor. Tabi ki, bu binamız da esasında tarihi oluşu nedeniyle yeterli olmamakla beraber önceki dönemden bugüne kadar 36 yıldır aynı amaçla kullanmaya devam ediyoruz. Ama tarihi valilik binamız da restore edildi. Bu iki bina birbirinin mütemmin cüzi oldu. Ama Sayın Valimizin de bizden ‘burayı hemen devredin, buradan hemen çıkın’ gibi bir yaklaşımı asla söz konusu değil. Yani valimizi burada bir polemiğin parçası haline getiren bir anlayışı da doğru bulmuyorum ama bizim de burada kültür sanat faaliyetlerini devam ettirme kararlılığımız, irademiz ortada.”

“YENİ BİR KÜLTÜR SANAT MERKEZİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIM”

Ortahisar’ın yeni bir kültür sanat merkezine ihtiyacı olduğunu bununla ilgili görüşmeleri Ankara’da yaptığına vurgu yapan Başkan Genç, şu acıkmalarda bulundu: “Bu konu, şunu getirdi arkadaşlar. Trabzon’da bu manada bir kültür-sanat merkezi ihtiyacımız var. Bu vesileyle birazcık da bu bizi motive etti. Ankara’da da girişimlerde bulunduk. İnşallah yakın zamanda da güzel bir haberi sizinle paylaşacağım. Bunun dışında ayrı bir ilave edeceğimiz husus yok. O nedenle de şu anda da böyle bir gündemimiz söz konusu değil. Sayın Valimizin bizden de ivedi olarak böyle bir talebi söz konusu değil. Burası belediyemizin mülkiyetinde olan bir yer değil. Bizim kültür sanat etkinliklerimizi icra edebilmemiz için bir olurla birlikte tahsis edilmiş bir yerdir. Biz aynı şekilde bu şehre kültür sanat merkezini kazandırmak istiyoruz. Bu vesileyle de inşallah kazandıracağız. Buranın yemekhane olacağı yönündeki iddialar doğru değil. Valiliğimiz bununla ilgili bir açıklama da yaptı zaten. İki bina birbirinin bütünleşik, mütemmim cüzi gibi oldu. Gittiğiniz zaman görürsünüz. Valiliğimizin burayı bizden boşaltın diye de bir talebi olmadı. Fakat bu da bizim zaten gündemimizde olan kültür ve sanat merkezi ihtiyacını da birazcık tetikledi. Bunu söylemek istiyorum. İnşallah, bunun da haberini size veririm. Sayın Valimizle de beraber süreci yürütüyoruz.”