Ortahisar Belediye Meclisinin kasım ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Genç, toplantı öncesinde meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

“ŞAŞKINLIK İÇİNDE İZLEDİM”

Başkan Genç, meclis üyelerinin sorusu üzerine Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Trabzon Havalimanına yeni pist yapılmasıyla ilgili açıklamalarına değindi. Ağaoğlu’nun açıklamalarını çok tuhaf ve tehditkâr olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Trabzonspor konusunda herkes hissiyatımızı bilir, laf ettirmeyiz. Hukukunu koruma konusunda da her zaman olmamız gereken yerde hepimiz oluruz. Ama bir kez daha da 8. şampiyonluğumuzu bize getiren değerli başkanımıza, kulübümüze şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Ama kıymetli başkanımızın divandaki acıkmalarını büyük bir şaşkınlık içinde izledim. Bana çok tuhaf geldi. Bazen maksadını aşar nitelikte diye geçiştirilir ama maksadını da aşan bir açıklama değildi. Açık net ifadeler vardı. Başkandan beklemediğim bir açıklamaydı. Değerli başkanımız pilot olabilir, havacılık konusunda yetkin olabilir. Ama Trabzon’a havalimanı ihtiyacı konusunda bir değerlendirme yapmasını hayretle izledim. Kabul etmemizde mümkün değil. Bunu söyleyelim! Bu sözün devamında da adeta şehri tehdit edercesine…”

“BU SÖZÜ BAŞKANIMIZA YAKIŞTIRAMADIM”

“Burada bir irade oluşmuş devlet bunu ihtiyaca değer görmüş ve proje çalışılmış, bunu tehdit edercesine ben bunu buraya yaptırmam yapılırsa yani ’direnirim’ gibi bir ifadeyi kabul etmemiz mümkün değil, değerli başkanımıza bu sözü yakıştıramadım.  Birkaç saat sonra da tahsis eder gibi açıklamaları oldu. Trabzon Havalimanı ikinci pist ihtiyacı vardır, bu açık ve net. Şu anda pistimiz 2 bin 700 metredir. Bunun uluslararası standarda kavuşması için 3 bin metre olması gerekiyor. Ve ikinci pistte olması lazım. Yazın başkanımız burayı görmüyor herhalde… Bu sene 200 bin ilave yabancı turist geldi. Birçok ilave seferler yapılıyor şehrimize… Bu durumu gözardı eden açıklamayı Trabzonspor üzerinden dile getirerek yapmasını hayretle izledim.”