Bordo mavili kulübün bugün yapılan Divan Kurulu toplantısında toplam borcu 1 milyar 980 milyon 882 bin TL olarak açıklanırken Başkan Ağaoğlu gündeme dair flaş açıklamalar yaptı!

Ağaoğlu: ‘’ Yeni havalimanı projemiz var. Yaptığımız incelemede maalesef mevcut tesislerimizin yüzde 90’i istimlak olacak! Ben şahsen eski pilot olarak biraz da havacılık konusunda bilgisi olan insan olarak Trabzon şehrinin daha büyük bir havalimanına ve aşağı doğru bütün spor tesislerini içine alaraktan bir yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Mevcut havalimanı 250 hatta 300 uçağa kadar iniş kalkışı rahatlıkla kaldırabilecek kapasitede. Mevcut apronların yanına yapılacak ilavelerle bu sıkıntılar giderilebilir. Bu şehrin yeni havalimanına ihtiyacı yok, bu şehrin spor tesislerine ihtiyacı var. Orada ki spor tesislerini ve bizim Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesislerinin istimlak edilerek böyle bir şeyin içine gidilirse ben buna sonuna kadar direnç gösteririm. Trabzonspor'a yapılacak en büyük ihanetlerden biri budur. Başarısız olduğumda da görevi bırakır giderim. Stat kiralama ile alakalı maalesef mevcut yasa, stadımızı Spor Bakanlığı yaptığı için mevcut yasada da ancak 1 yıl artı 1 yıl gibi bir kiralama yapılabiliyor. Stadyumun altında çok büyük ekonomik katkı sağlayacak olan tesisleri, kiraya verme şansımız yok. Çünkü hiç kimse 1 yıllık kontrat imzalayarak oraya girip yatırım yapma taraftarı değil. Bu da ticaretin olağan kuralı. Bu konuyla alakalı sıkıntımızı sayın Cumhurbaşkanımıza ifade ettik. Kendisi de spor bakanımızla yanımızda görüştü. En azından bir 29 yıllık kiralamayla alakalı olarak, bu kiralama süresinin 1 yıldan 29 yıla uzatılması konusunda Spor Bakanımıza talimat verdi. Bundan 1,5 ay önce Spor Bakanlığımızı ziyaret ettiğimizde çalışmanın hazırlandığını ve Spor Bakanlığına sunulduğunu ifade ettiler. Salı günü de Spor Müzesinin açılışında sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya geleceğiz eğer orada fırsat bulursam bu konuyu kendilerine arz etmeyi düşünüyorum. Bu sadece bizim konumuz değil. Devlet tarafından yapılan bütün stadyumların aynı sıkıntı. Göztepe kulübünün de büyük sıkıntısı var. Düşünebiliyor musunuz şehrin ortasında çok amaçlı stat yapılıyor ancak şu an sadece futbol oynanabiliyor.’’ İfadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu sözlerini altyapı ile devam ederek ‘’ Trabzonspor kulübünün alt yapısını, onun ötesinde sağlam zemin üstüne oturtamadık. Yıllardır süren sıkıntılı vardı. Bunlar ilaveten yaşadığımız pandemi dönemin ve bir jenerasyonun 1 yıl gibi uzun süre bırakın maç oynamayı, antrenman dahi yapamadılar. Orada net şekilde irtifa kaybettik. Avrupa’da büyük kulüplerin danışmanlığını yapan plan ve programlarını hazırlayan denetleyen ona göre raporlayan Belçika’da şirketle sözleşme imzaladık. Bu doğrultuda çalışmalarımızla geçen hafta itibariyle başladık. 1 sene içinde çok ciddi mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Biz yönetime geldiğimizde başarı ama sürdürülebilir bir başarı, sözü vererek geldik. Ve bu söz üzerine de değerli Genel Kurul bize bu görevi tebliğ etti. Her zaman söylüyorum. Trabzonspor kalitesindeki ve Trabzonspor gibi özel bir kulübün sürdürülebilir bir başarı elde edebilmesi için ciddi şekilde derinli alt yapıya ihtiyacı var. Eğer, bizim bütçemiz yaklaşık olarak maaş bütçemi 60 milyon Euro civarında bir gider söz konusu. Şampiyonalar Ligini Play Off’tan kaybettik. Orada 12 milyon Euro gibi bir kayıp söz konusu. Ama alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve geçtiğimiz sene sadece 12 maç oynayan 19 yaşındaki Ahmet Can’ı Ajax gibi Avrupa’nın bu konudaki en ciddi yatırım yapma konusunda en hassa olan kulübüne 9,5 milyon Euroya sattık. Bir taraftan verdiğinizi açığı diğer taraftan alt yapıdan yetişen çocuk kapattı. Bir Yusuf Yazıcı’yı gönderiyorsunuz 18 milyon Euro, Ahmet Can 9,5 milyon Euro. Ajax kulübü bugün dünyada yaz transfer sezonunu 110 Milyon artı bütçeyle kapatan bir kulüpten söz ediyoruz. Bunun anlamı şu: Sıradan bir oyuncuya o parayı vermez… Ahmet Can’da kendini geliştirirse ondan çok farklı gelirler hedeflediği, beklediği için o transferi yapıyor. Alt yapı programlarının da üst yapı ile entegre olması lazım. Bu konuda da yönetim olarak eksiğimiz var mı, evet var kabul ediyorum. Ben eğer şurada oturuyor olsaydım, buradaki Ahmet Ağaoğlu’nun burada ki zaaf nedeniyle en sert şekilde eleştirirdim. Buradaki açığı kapatmak için çalışmalarımızı bilimsel olarak başlattık.'' Dedi.