Bir önceki hafta, en yakın rakibi Konyaspor’u evinde mağlup edip büyük bir moral kazanan Trabzonspor, bu motivasyon ile gittiği Alanya deplasmanında da, umulanın aksine hiç zorlanmadan kazanarak, Konyaspor ile arasındaki puan farkını 14’e çıkarmış oldu.

                                                                                      ***

Maçın başlaması ile birlikte, Konyaspor maçında olduğu gibi, ileride rakibe baskı kuran ve rakibin oyun kurmasına engel olan Trabzonspor, bu baskının sonucunu, çok geçmeden 5. dakikada attığı gol ile aldı. Bu dakikada, ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Nwakaeme’nin güzel golüyle 1-0 öne geçen Trabzonspor, 26. dakikada, yine Nwakaeme’nin golüyle 2-0 öne geçince, oyunun kontrolünü tamamen eline almış oldu. 36. dakikada Cornelius ve  39. dakikada Dorukhan’ın kafa ile attığı güzel gol ile skoru 4-0 yapan Trabzonspor, devre arasına da aynı sonuçla girerken, ikinci yarıda skoru yeterli görmüş olacak ki, oyunu rölantiye alarak oynadı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinden bırakmayan, ilk yarının aksine önde basmayan ama aynı zamanda rakibe oyun kurma ve organize olma şansı vermeyen Trabzonspor, maçtan 4-0 galip ayrılarak, çok önemli bir 3 puan daha kazanmış oldu.

                                                                                       ***

Alınan bu galibiyet ile birlikte, şampiyonluk yarışında çok önemli bir engelin geçilmesi kadar, yıllardır Trabzonspor’a ters gelen bir takımın, deplasmanda ve hem de farklı bir şekilde mağlup edilerek, psikolojik üstünlüğün eline geçirilmesi de çok anlamlıydı. Bugünkü maçtan önce, Alanyaspor ile oynanan son 7 maçta, Trabzonspor’un sadece 1 galibiyet alması, bugün  alınan galibiyetin, ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesi olmuştur diyebiliriz.

                                                                                       ***

Trabzonspor’da bugün, aksayan hiç bir oyuncunun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ters pozisyonda oynaması nedeni ile yaptığı yanlış müdahale ile penaltıya sebep olan Ahmetcan, bu pozisyonun haricinde mükemmel oynarken, Uğurcan da kurtardığı penaltı ve takımına verdiği güven ile maça damgasını vurmasını bildi.

                                                                                        ***

Bize hep ters gelen ve bu maça kadar  bu sezon yönettiği maçlarda 3 beraberlik ile 6 puan kaybettiğimiz Halil Umut Meler, bugün ortaya koyduğu performansla, ilk defa mükemmele yakın maç yönetti diyebiliriz. Bizim de istediğimiz zaten bu değil mi? Ne olursa olsun, gördüğünüzü çalın. Verdiğiniz hatalı kararlarla hiç bir takımın kaderi ile oynamayın…

                                                                                         ***

Trabzonspor’un resmi twitter hesabından da paylaştığı gibi, bugün baharın geleceğinin müjdecisi olan 1. Cemre’nin havaya düştüğü gün. Bugün deplasmanda alınan bu çok önemli galibiyet de, adeta baharın müjdecisi gibi. Artık emin olabilirsiniz “Bahar Geliyor”