61trabzonhaber-

Ekonomik durgunluk sebebi ile çok zor günler yaşayan işverenler, Bağ-Kur primlerini ödemekte büyük sıkıntı çekiyor. Bağ-Kur çalışanlarının iddiasına göre bakanlık,  borcu olan ve Bağ-Kur’a ödeme yapamayan bazı sektörlerde, işverenlere ödeme emir yazısı gönderilmemesi talimatı verirken, özellikle şirket niteliği taşıyan iş yerlerine, ödeme emir yazısı ve arkasından haciz işlemi başlatılması talimatı verdi. İddiaya göre dört grup işverene ise dokunulmaması istendi!

Vahim bir iddia olarak kamuoyunda konuşulan bu duruma yorum yapan vatandaşlar ise; “Devlet vatandaşı arasında ayırım yapar mı? Bu şirketler insan çalıştırarak, istihdama büyük katkı yaparken, durgun piyasa koşullarında, işverenler arasında ayırıma gidilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Kaldı ki şirketlerin durumu çok daha vahim” yorumunda bulunuyor.

Öte yandan işverenler ise, hükümetin en kısa zamanda, vakit geçirmeden Bağ-Kur borcu olanlara ivedilikle af çıkarması gerektiğini belirterek; “Herkes canı ile uğraşıyor. Devlet işverenlerin hepsini rahatlatıcı adım atmalı. Yoksa çok ocaklar sönecek” değerlendirmesinde bulundu.