Trabzonspor, Sırbistan’da oldukça zor bir atmosferde maça başladı. Karşılaşma öncesi Kızılyıldız taraftarları Rajko Mitic Stadı’nda koreografi yaparken, bu esnada tribünlerde onlarca meşale yakıldı. Meşaleler nedeniyle sahayı duman kaplarken, ilk birkaç dakikalık bölümde görüş mesafesi oldukça düşüktü. Kızılyıldız’a yaklaşık 40 bin taraftarı destek verirken, Trabzonsporlu futbolseverler de kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Bordo-Mavililer, Kızılyıldız deplasmanında direkleri geçemedi. İlk yarıda Enis Bardhi, uzaktan kaleye gönderdiği füzede direğe takıldı. İkinci yarıda ise Trabzonspor organize geldiği atakta yine direği aşamadı. Bu kez pası veren Bardhi, şutu atan oyuncu Hamsik’ti.

Gruptaki ilk 4 maçın hepsinde skora katkı veren ve 1 gol, 4 asistlik performans gösteren Bakasetas, Kızılyıldız deplasmanında da golünü attı. Frikikten rakip fileleri havalandıran Bakasetas, bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 18 resmi maçta 7 gol, 7 asistlik performansa ulaştı. Yunan yıldızın etkili görüntüsüne rağmen hücum hattındaki diğer oyuncular suskun kalınca, Fırtına zorlu Sırbistan deplasmanından puansız ayrıldı.

İlk 4 maç sonunda 6 puanı bulunan Bordo-Mavililer, dün Kızılyıldız deplasmanında kazansa turun kapısını aralayacaktı. Ancak Trabzonspor, sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Diğer maçta ise Ferencvaros ile Monaco yenişemedi. 5. maçlar sonunda lider Ferencvaros’un 10, Monaco’nun 7 puanı var. Kızılyıldız da dünkü galibiyetle Trabzonspor’la puanını (6) eşitledi. Bu maç öncesinde zirve hesapları yapan Fırtına’ya artık gruptan çıkmak için son maçta kazanmak yetmiyor. Yani ipler bizim elimizde değil. Ferencvaros’u yendiğimiz takdirde puanımızı 9 yapacağız. Monaco’nun ise evinde oynayacağı Kızılyıldız karşılaşmasında takılması gerekiyor. Eğer Fransızlar kazanırsa, bir üst tura adına yazdıracak.