Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon şubesi tarafından il hakem komitesine tepki geldi.

ASKF Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Son günlerde hakemlerimize yapılan tasvip etmediğimiz sözlü ve fiili saldırılar üzerine, hakemlerinde kulüplerimizi cezalandırmaya yönelik hareketleri ileride telafisi olmayan sonuçlara yol açacağından, ASKF Yönetim Kurulu olarak bu açıklamayı yapmayı uygun gördük.

İl Hakem Komitesi tepki için İdmangücüspor-Karadağspor müsabakasına hakem ataması yapmamış olup, bunu da maçlardan iki gün önce yerel gazetelere  vererek  tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar sorunlara, taban birlikleri kendi içinde çözüm yolları ararken, basına servis yaparak reklam peşinde koşanları kınıyoruz. İl Hakem Komitesi üyelerinin “biz sadece MHK ye karşı sorumluyuz” ifadeleri ise art niyetlidir. Zira komite MHK’nın dışında, Türkiye Futbol Federasyonuna, Hakem ve Gözlemciler Derneğine, Futbol İl Temsilciliğine hatta Futbol Taban Birliklerine karşı da sorumludur. Bu Düşünceler kurumları yalnızlığa iter. Ayrıca İl Hakem Kurulunun bir kulübü cezalandırma yetkisi olmadığı gibi hakkı da, haddi de yoktur. Kulüpler okullarından ve ailelerinden izin alarak, 50 km uzaklıklardan otobüs tutup gençleri futbol sahasına getirmekte,  sahalar hazırlanmakta , saha komiseri, görevliler, emniyet güçleri, her iki takım sporcuları soyunup müsabakaya çıkmakta hakemin olmayışı camialara saygı ve sevginin azalmasına neden olmaktadır.

İl hakem Komitesi TFF’nin onayladığı fikstüre hakem ataması yapmakla görevlidir.

İl hakem Kurulu TFF’yi yok sayarak, Trabzon’da kendi TFF’lerini oluşturma gayreti işine giymiş, sporcular aynı renk konç giydi diyerek müsabakayı tatil etmek, keyfi olarak maçlara hakem atamaması yaparak “bakın nasıl dik duruyorum, sizin hakkınızı yedirmiyorum mesajı vererek” MHK ya gitmenin hesapları yapılmaktadır.

Bu kurumun yetkililerinin kamuoyunda ve basında şov yapmakla bir yere varamayacakları  hususunu bilinmesini isteriz. Spor kamuoyuna duyurulur."