Trabzonspor'un şampiyonluğuna dair açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Bordo-Mavili ekibe yönelik çok ağır suçlamalarda bulundu.

Ali Koç; "Trabzonspor, 2019-20 sezonunda kendi hatasıyla şampiyonluğu Başakşehir'e kaybetti. En agresif şekilde, şehrin, medyanın gücünü kullanarak rakipleri tebrik etmek yerine TFF'ye ve MHK'ye saldırıya geçtiler. Sonrasında sistematik bir şekilde daha da sert yüklenerek lobi yaparak bu senenin altyapısını hazırladılar.

2015'teki Trabzonspor-Galatasaray maçında bir olay yaşanıyor. Cüneyt Çakır, Denayer'in eline çarpan topa penaltı vermiyor. Daha sonra Cüneyt Çakır 1612 gün boyunca Trabzonspor maçına atanmıyor. Bu lobinin böyle bir gücü var diyelim, bu hangi federasyon için adil ve eşit? 2019-20 sezonunda Alanyada 2-2 biten maç. Oradaki puan kaybının şampiyonluğa büyük etkisi olmuştu. Başkan Ağaoğlu o maçtan sonra sahaya atlamış ve hoş olmayan görüntülere sebebiyet vermiştir. Kurallar var, kaybettiğin zaman kurallar devreye girer. Alanyaspor yöneticilerine saldırıda bulunmuş. Aylarca, en az 6 ay ceza alması gerekirken sadece 15 gün ceza aldı. Ben sahaya atlayıp böyle bir şey yapsaydım ne kadar ceza alırdım?" dedi." dedi.