Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Ağaoğlu, Kulüpler Birliği'ne yeniden aday olmayacağını ima etti. 

Ahmet Ağaoğlu'nun söylemleri şu şekilde:

"Camiaları yoklayalım, kulüplerden görüş alalım ona göre adaylığı açıklarız, bu tür sıkıntılardan sıyrılmamız lazım. Bir an önce adaylıklarını açıklasınlar, beklentimiz bu. Plan, program ve projeleri neler, sorunlara nasıl çözüm getirecekleri konusunda kulüpleri bilgilendirmeleri gerekiyor. Adaylarla ilgili ön yargı yok. Birliğin menfaati doğrultusunda hareket etme kararı aldık"

"Hala neticeye ulaşamamış yayın ihalesi konusu var. Bu sadece bizi değil yayıncı kuruluşu da ilgilendiren bir sorun. Liglerin başlamasına 2 ay kalmış. Yayıncı kuruluş da kendi hesabını, pazarlama planını yapmak zorunda. Kulüplerin planlı olmaya uğraştıkları, yayıncının planlama için uğraştığı noktada haziran ayı sonuna ötelenmesinin doğuracağı sonuçlar var. Ön eleme oynayacak kulüpler var, sezonu erken açmak zorundalar. Haziranın sonunda ön elemeye başlayacak takım, 17 Haziran'da alınacak kararla kadrosuna yabancı oyuncu mu katacak yoksa kadrosundaki yabancılarla vedalaşmak zorunda mı kalacak?" 

Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği

"Bir profesyonel yapıya geçilmesi amacıyla ben başkan olmuştum. Bunu eylül, ekim ayı olarak bekliyorduk. 6 Ocak'taki toplantıda profesyonel yapıya geçilmesinin erken olduğu yönünde bazı kulüp başkanları görüş ifade etti. Ben bu görevi uzun süre devam ettirmek için gelmedim. Büyük bir ihtimalle federasyon başkanı seçimlerini takip eden birkaç gün içinde biz de Kulüpler Birliği olarak yeni başkanın seçilmesi yönünde hareket edeceğiz"