Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da Nwakaeme'nin geleceği merak ediliyordu. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, beIN Sports'ta katıldığı programda Nijeryalı futbolcu için açıklamalarda bulundu.

Avcı, Nwakaeme'nin kulüple görüşmelerinin devam ettiğini ve sürecin takipçisi olduklarını aktardı.

Abdullah Avcı'nın Nwakaeme için yaptığı değerlendirme şu şekilde:

"Nwakaeme bana uçakta bana, 'Sen Adebayor'u neden oynatmadın?' dedi. Bence şundan bakıyor, 'Adebayor yıldız oyuncu, ben de Trabzonspor'un yıldızıyım, orada onu oynatmadı'. Yarın başına gelmemesi için sebebini öğrenmek istiyor. Takım savunmasına yardım etmediği için oynatmadım. Ben kenar oyuncusundan şunu isterim, Nwakaeme'ye göre de oyun oynatman lazım. Onu bekte koşturmak istemiyorum, içeriyi kapatmasını istiyorum. Bunu yapabildiğinde takım savunmasına yardım edebildi. Topa sahip oluyorsan, üçüncü bölgede, set oyununda özel işler yapabiliyor. İyi insan, takım içinde saygınlığı var ve uyumlu biri. Onun için, şu anki süreci takip edeceğiz. Kulüple görüşmeleri devam ediyor."

Abdullah Avcı, Nwakaeme

"Transferde geçen seneden bir tık daha iyisini yapmak istiyoruz. Yoğun bir trafiğimiz olacak. Kadro derinliğini ve kalitesini oluşturmamız gerekiyor. Sol bek, sağ bek, stoper, 6-8 oynayacak oyuncu lazım. Belki bir tane daha kanat oyuncusu lazım."