Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, basına açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu; "09.04.2021 tarihinde başvuruları sona eren IPARD II  Programı 10. Başvuru Çağrı Dönemi’nde Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak toplam 15 adet proje teslim almış bulunmaktayız. Projelerin 13 adeti işleme sektörü ile, 2 adeti de hayvancılık sektörü ile ilgilidir.

Projelerimizin sektörlere göre dağılımı;

- 5 adet Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

- 4 adet Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

- 3 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

- 1 adet Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

- 2 adet Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım şeklindedir.

Bu kapsamda yatırım bedeli yaklaşık 92.5 Milyon TL olan projelere % 18'lik KDV muafiyeti ile birlikte yaklaşık 55.5 Milyon TL hibe dağıtmış olacağız. En yakın zamanda Kurumumuz tarafından projeler incelenip eksiklikleri giderilerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde ekonomik anlamda ülkemizin kalkınmasına destek sağlamak adına TKDK'nın faaliyette bulunduğu 42 ilde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Türkiye olarak bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz." şeklinde konuştu.