Suiçmez mesajında, Çanakkale Zaferi'nin sadece tarihi bir zafer olmadığını, aynı zamanda Türk Milleti'nin kaderini değiştiren ve ulusun yeniden doğuşunu simgeleyen bir gün olduğunu vurguladı. Bu zaferin, imkansızı başaranlar, vatan aşkıyla dolup taşanlar ve birlik içinde mücadele edenlerin hikayesi olduğunu belirten Suiçmez, Çanakkale'nin birlik, inanç ve asla pes etmeme ruhunu gösterdiğini ifade etti.

Trabzonlu eski bakan, genel başkanlığa aday oldu Trabzonlu eski bakan, genel başkanlığa aday oldu

Suiçmez, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı sırasında sarf ettiği "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." sözünü hatırlatarak, bu zaferin ne denli zorlu şartlar altında kazanıldığının altını çizdi.

Suiçmez, Çanakkale'nin geçilmezliğini ispatlayan çelik iradenin, Türkiye'nin iç ve dış saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde direnme ve daha güzel bir gelecek için mücadele etme azmini simgelediğini vurguladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anan Suiçmez, bu büyük zaferin önemini bir kez daha hatırlattı.

Sibel Suiçmez, konuşmasını, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığının bir kanıtı olarak tarihe altın harflerle yazıldığını belirterek sonlandırdı.